stvarno svašta

Ništa od 'nesuđenih' respiratora: Avion iz Emirata ipak je sletio u Sarajevo, ali je pomoć namijenjena Crnoj Gori!

Hronika 05.06.20, 15:31h

Ništa od 'nesuđenih' respiratora: Avion iz Emirata ipak je sletio u Sarajevo, ali je pomoć namijenjena Crnoj Gori!
Kamioni su već ranije po dogovoru stigli na Aerodrom Sarajevo kako bi preuzeli isporuku i krenuli za Podgoricu, a razlog je što ovaj avion zbog veličine nije mogao da sleti u Podgoricu

 

Pomoć iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koju je, između ostalog, činilo i 50 respiratora, neće doći u Bosnu i Hercegovinu, potvrđeno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

 

Otkazan je dolazak humanitarne pomoći iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

Ranije najavljena ceremonija preuzimanja donacije na Međunarodnom aerodromu Sarajevo se otkazuje, kratko su saopćili iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

 

Razlog otkazivanja je, kako je ministrica Bisera Turković tokom dana rekla za medije, nemogućnost preuzimanja donacije zbog kompliciranog sistema odlučivanja o raspodjeli opreme i pomagala između entiteta.

 

No, "Avaz" otkriva da ova informacija, koju je dalo Ministarstvo vanjskih poslova, nije tačna i da je avion iz Emirata danas ipak sletio u Sarajevo oko 13:30 sati.

 

No, ova pomoć, kako saznaje Avaz, nije bila ni namijenjena BiH, nego Crnoj Gori. Fotografije s Aerodroma Sarajevo potvrđuju ovu informaciju.

 

Kamioni su već ranije po dogovoru stigli na Aerodrom Sarajevo kako bi preuzeli isporuku i krenuli za Podgoricu, a razlog je što ovaj avion zbog veličine nije mogao da sleti u Podgoricu.

 

Fotografije i ostatak teksta pronađite OVDJE

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

BLIN
KOMENTARI