Općinski sud u Sarajevu

Konaković izgubio tužbu protiv Avde Avdića: Evo koliki iznos mora platiti

Hronika 03.06.20, 12:06h

Konaković izgubio tužbu protiv Avde Avdića: Evo koliki iznos mora platiti
Konaković je u tužbi radi naknade štete zbog, kako je smatrao klevete, tražio isplatu 1.500 KM, zbog pretrpljene duševne boli, povrede ugleda i časti, ali je Općinsku sud tužbu odbio kao neosnovanu

 

Općinski sud u Sarajevu donio je 28.aprila ove godine presudu (65 0 P 679133 P) kojom je  odbijena kao neosnovana tužba Elmedina Konakovića, lidera Naroda i Pravde protiv internet portala "Žurnal" i novinara Avde Avdića, a zbog objavljenog teksta od 6.novembra 2017.godine pod nazivom: OMAKLO MU SU OPET: "Premijer Konaković dužan Zetri i Skenderiji 60.000 KM".

 

Konaković je u tužbi radi naknade štete zbog, kako je smatrao klevete, tražio isplatu 1.500 KM, zbog pretrpljene duševne boli, povrede ugleda i časti, ali je Općinsku sud tužbu odbio kao neosnovanu.


No, po presudi, Konaković je dužan tuženima, "Žurnalu" i Avdiću isplatiti troškove parničnog postupka u iznosu od 3.333,09 maraka, a sve u roku od 30 dana.

 

Novinar Avdić rekao je za Avaz da je Općinski sud u Sarajevu ustvari samo potvrdio navode iz teksta.

 

 - Sud je, zapravo, potvrdio naše navode da je firma koju je osnovao Konaković oštetila Zetru i Skenderiju za kiriju i plazma televizore koji su bili u prostorijama koje je koristila. Konaković je sve vrijeme negirao naše navode, pisao po FB da lažem i sad je red da kao legalista objavi i ovu presudu - rekao nam je Avdić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

BLIN
KOMENTARI