uživo/ korona virus u bih

U protekla 24 sata u FBiH testirano je 419 uzoraka, tri nova pozitivna

Hronika 02.06.20, 12:27h

U protekla 24 sata u FBiH testirano je 419 uzoraka, tri nova pozitivna
Prema mjestu prebivališta četiri osobe su iz Banjaluke, dvije iz Prijedora i po jedna iz Gradiške i Gacka

 

12: 20 -  U protekla 24 sata u FBiH testirano je 419 uzoraka. Zabilježena su tri nova pozitivna slučaja na COVID-19.

 

Novi slučajevi registrirani su u Zeničko-dobojskom i Tuzlanskom kantonu.

 

 Na području Federacije BiH do sada je testirano 37.915 uzoraka. COVID-19 potvrđen je kod ukupno 1085 osoba. Zaključno s današnjim danom oporavila su se 942 pacijenta. Trenutno su aktivna 104 slučaja - oboljelih od COVID-19 u FBiH. Zabilježeno je ukupno 39 smrtnih slučajeva.

 

"Budimo odgovorni – pridržavajmo se mjera lične/osobne zaštite! Držanje distance, nošenje maske u zatvorenom javnom prostoru te ukoliko na otvorenom nije moguće održati distancu od dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične/osobne higijene i higijene prostora! Odgovornim pridržavanjem propisanih mjera i preporuka štitite sebe i druge! Kršenjem odredbi i preporuka dovodite u pitanje svoje i zdravlje najbližih!", poručuju iz Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

 

10: 00 - Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Bolnici Sveti Bračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 395 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod osam osoba u Republici Srpskoj.

 

Radi se o tri ženske i pet muških osoba, od kojih su dvije mlađe, četiri srednje i dvije starije životne dobi.

 

Prema mjestu prebivališta četiri osobe su iz Banjaluke, dvije iz Prijedora i po jedna iz Gradiške i Gacka.

 

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o dva muškarca i jednoj ženi, svi starije životne dobi iz Mrkonjić Grada, Teslića i Prnjavora, sa hroničnim udruženim oboljenjima.

 

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.430 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 114 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 952 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 28.006 osoba.

 

Ukupan broj hospitalizovanih je 95, u Univerzitetsko kliničkom centru RS 32, a u opštim bolnicama 63.

 

Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a RS hospitalizovano je 23 pacijenata sa težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok je u izolaciji sedam pacijenta.

 

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 82.

 

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.135 osoba, a nadzor je završen kod 34.243.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI