čekao kraj pandemije i imenovanje zamjenika

Fahrudin Radončić podnosi ostavku na mjesto ministra sigurnosti BiH zbog tri razloga

Front 02.06.20, 09:30h

Fahrudin Radončić podnosi ostavku na mjesto ministra sigurnosti BiH zbog tri razloga
Kazao je da je čekao kraj pandemije i imenovanje njegovog zamjenika

 

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić planira podnijeti ostavku na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH, potvrđeno je Feni iz izvora u Vijeću ministara.

 

Kako je rečeno iz tih izvora, sve će biti poznato nakon današnje sjednice Vijeća ministara koja počinje u 15. sati.

 

Radončić je za portal Klix izjavio da su tri razloga zbog kojih se odlučio na takvu odluku te da je čekao kraj pandemije i imenovanje svog zamjenika.

 

Prvi razlog je različito shvatanje migrantske krize, zatim lična procjena da su odnosi SDA, SNSD-a i HDZ-a takvi da zadugo neće napraviti dobar ambijent za rad u Vijeću ministara BiH, a treći afera "Respiratori", odnosno ono što se događalo posljednjih dana.

 

- Ja sam podržao tužitelje, policiju i neovisno pravosuđe da sankcionišu aferu i brutalnu pljačku, a SDA je to protumačila kao udar na Bošnjake i bošnjački politički faktor. Očigledno da različito doživljavamo stvari koje se tiču sistemske korupcije. Ne prejudiciram ko je kriv, ja sam za neovisno pravosuđe, ali ne možemo dijeliti političke stavove na način da se pravi haranga na Tužilaštvo BiH, da se proglašava antibošnjačkom aktivnošću, a znamo da su svi tužitelji u ovom predmetu Bošnjaci - rekao je Radončić za Klix.

 

Radončić ističe da nema nikakvih ličnih animoziteta između njega i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, već da se radi o strateškim razlikama.

 

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI