VIDEO/ DRAGAN MEKTIĆ BRUTALNO NA FACE TV-U

Postoji deal između Gordane Tadić, Dodika i Čovića, Tužilaštvo BiH bavi se samo Sarajevom, ne dira SNSD i HDZ!

Front 30.05.20, 22:55h

Postoji deal između Gordane Tadić, Dodika i Čovića, Tužilaštvo BiH bavi se samo Sarajevom, ne dira SNSD i HDZ!
Postoji politički deal i politički utjecaj na koji je svjesno pristala glavna tužiteljica Gordana Tadić i onda se samo vrti ovdje oko Sarajeva, i tamo do Zenice, i tu negdje i tu što se desi, tu promptno reaguje - tvrdi bivši ministar sogurnosti i državni zastupnik Dragan Mektić u CD-u

 

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić, koji se i sam naredne sedmice suočava sa optužnicom za kršenje Zakona o javnim nabavkama, gostovao je večeras u Centralnom dnevniku FACE TV-a. 


Govoreći o aktuelnoj stuaciji u državi i aferama koje je otresaju, Mektić je rekao da postoji dosta pouzdanih informacija da određene političke stranke na čelu sa njihovim šefovima imaju političku moć i političku dominaciju nad nosiocima pravosudnih funkcija.   


- Svi pratimo rad Tužilaštva BiH. Čitava BiH, teritorijalno mislim, nije amnestirana od korupcije, dešava se na svim nivoima vlasti. I to ozbiljna korupcija i kriminal koji izvlače javni novac od građana i prenose ih u privatne džepove. Kada pogledamo statistiku, to je nevjerovatna činjenica i nevjerovatna stvar Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Vidjet ćete da se Tužilaštvo BiH samo bavi Sarajevom i jednim dijelom Federacije. Pripremajući se malo za ovu emisiju, pogledao sam neku statistiku. Recimo, četiri puta više istraga i optužnica za prošlu godinu je podignuto u Federaciji u odnosu na Republiku Srpsku, a da ne govorim u odnosu na pojedine kantone. Imate Kanton broj 10, Livanjski, je li, kako ga zovu, u prošloj godini je nula istraga. Nema nijedne istrage - kazao je Mektić.


- A sad ako hoćemo već, mada ja to ne volim, na takav način da dijelim Bosnu i Hercegovinu, u kantonima sa hercegovačkom većinom samo devet istraga je sprovedeno od strane Tužilaštva BiH, u RS-u četiri puta manje, u pola Federacije deset puta manje, što znači da postoji politički deal i politički utjecaj na koji je svjesno pristala glavna tužiteljica Gordana Tadić i onda se samo vrti ovdje oko Sarajeva, i tamo do Zenice, i tu negdje i tu što se desi, tu promptno reaguje - dodao je.


Govoreć o aferi "Respiratori", Mektić je konstatovao kako su je pokrenuli mediji. 


- I mediji u RS-u već mjesecima pišu o ovoj aferi, i niko ne treba da podnese krivičnu prijavu, dovoljno je da glas dopre do tužioca i da on otvori taj slučaj. Greška je što su podnesene krivične prijave entitetskom tužilaštvu, jer u ovom slučaju nabavke mobilne bolnice postoji ino element, i to je stvrna nadležnost Tužilaštva BiH. Gordana Tadić nije preuzela taj slučaj jer postoji politički deal između Milorada Dodika, Dragana Čovića i Gordane Tadić da se taj dio koji pokrivaju SNSD i HDZ ne diraju. Ne znam šta će oni njoj omogućiti, ali mogu da ostane na toj poziciji - istakao je Mektić.


Kompletan razgovor pogledajte u priloženom videu...

 


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI