VIDEO/ LIDER SBB-A SMATRA DA IZA CIJELE PRIČE NE STOJI HDZ

Radončić: Moj se slučaj se ne može porediti sa hapšenjem Novalića, prošao sam nevjerovatnu harangu, ni kriv ni dužan...

Front 29.05.20, 23:09h

Radončić: Moj se slučaj se ne može porediti sa hapšenjem Novalića, prošao sam nevjerovatnu harangu, ni kriv ni dužan...
Gospodin Novalić ima jaku medijsku zaštitu, političku zaštitu SDA, člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, gospodina Bakira Izetbegovića, ni ja mu nikada ne bih otežavao položaj - poručio je večeras lider SBB-a

 

 

- Ja sam prošao jednu nevjerovatnu harangu, mene ne samo da su uhapsili ni krivog ni dužnog, to su uradili s dugim cijevima. Došlo je 50 specijalaca, čast izuzecima, bila je ogromna haranga u medijima. Svi političari su davali najružnije izjave protiv mene i otežavali. Gospodin Novalić ima jaku medijsku zaštitu, političku zaštitu SDA, člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, gospodina Bakira Izetbegovića, ni ja mu nikada ne bih otežavao položaj. Mislim da u tom smislu on mora imati pošten odnos pravosudnih institucija i da će ga imati - rekao je predsjednik SBB-a večeras za televiziju Hayat.


Radončić smatra da iza cijele priče oko zadržavanja prvog čovjeka Federacije ne stoji HDZ.


- U ovoj zemlji ne smije niko nikoga ucjenjivati, da čak, govorim hipotetički, gospodin Novalić ostane u pritvoru, Vlada Federacije mora raditi na način da SDA, pa i SBB budu glavni faktori, a da nema sa strane ultimatuma HDZ-a. U ovoj zemlji ultimatumi ne pomažu i mislim da u tom smislu građani, pa ako hoćete da budem direktan, i Bošnjaci nemaju razloga da se boje bilo čega. Ovo hapšenje ne može značiti slabljenje ili eliminiranje bošnjačkog političkog faktora s onih pozicija gdje mi to zaslužujemo, gdje to legalistički radimo i gdje ćemo raditi u budućnosti - rekao je Radončić.


Što se tiče hapšenja Novalića, Radončić navodi da se treba vjerovati u pravosuđe i u Tužilaštvo BiH.


- On, također, zaslužuje da se vjeruje u presumpciju nevinosti, da niko nije kriv dok se to ne dokaže - kaže Radončić u razgovoru za televiziju Hayat.


Dodaje da se BiH nalazi u ćorsokaku i "da ovaj voz ne ide nigdje".


- Tri najveće stranke SNSD, HDZ BiH i SDA brzo moraju da resetuju situaciju. Nama stoji oko 500 miliona eura neaktiviranih. Građani su nam gladni, privreda polako, ali sigurno umire, broj radnih mjesta koje gubimo je sve veći. Ovo je posljednja prilika da se ljudi posvete ekonomiji, odnosno vladajuće stranke, a ne međusobnom konfliktiranju" - poručuje Radončić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI