FOTO/ ŠTA ĆE SADA REĆI MINISTAR JUSKO

Bajramsko druženje iznad zakona: Konaković se 'razgalio' sa prijateljima u kafani - nit' maski, nit' distance!

Front 25.05.20, 15:12h

Bajramsko druženje iznad zakona: Konaković se 'razgalio' sa prijateljima u kafani - nit' maski, nit' distance!
Zanimljivo je i hoće li i kako na ovo "veselo okupljanje" reagovati ministar unutrašnjih poslova KS Ismir Jusko, poznat po izjavama "da niko nije niti će biti iznad zakona" i da svako treba biti sankcionisan ukoliko krši mjere tokom pandemije

 

 


Lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković, koji se vrlo često, sa povodom ili bez njega, oglašava putem svog Facebook profila, najčešće komentarišući aktuelna društvena i politička pitanja u Kantonu Sarajevo, ali i državi, za Ramazanski bajram učinio je iznimku... Umjesto riječi, na njegovom FB profilu može se vidjeti fotografija sa prijateljima iz jednog sarajevskog ugostiteljskog objekta.


Veselo društvo okupilo se da proslavi... Međutim, primijetno je i da je fotografija nastala unutar objekta, iako je i dalje na snazi mjera zabrane okupljanja u zatvorenom prostorima, kao i da poveće društvo ne mari za socijalnu/fizičku distancu, niti za nošenje zaštitnih maski.

 
Fotografiju je objavio neko od okupljenih učesnika, a čini se i da sam Konaković u čitavoj situaciji ne vidi ništa sporno te je za očekivati i da je uskoro objasni radoznaloj javnosti. 


No, zanimljivo je i hoće li i kako na ovo "veselo okupljanje" reagovati ministar unutrašnjih poslova KS Ismir Jusko, poznat po izjavama "da niko nije niti će biti iznad zakona" i da svako treba biti sankcionisan ukoliko krši mjere tokom pandemije. 


Ili će, pak, bajramsko druženje ostati iznad zakona, virusa i svih zabrana?!

 

konakovic-bajram-kafana-fb

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI