OD SUTRA NOVA PRAVILA

Poslovno ili hitno putovanje, pripremite 190 eura: Na bečkom aeorodromu testiranje na koronu, može se izbjeći karantin

Biznis Klub 03.05.20, 19:13h

Poslovno ili hitno putovanje, pripremite 190 eura: Na bečkom aeorodromu testiranje na koronu, može se izbjeći karantin
Od ponedjeljka će putnici na koronavirus moći biti testirani u zračnoj luci, PCR metodom, i dobiti rezultate za dva-tri sata, priopćila je bečka zračna luka

 

 


Bečka zračna luka omogućit će testiranje na koronavirus od sutra, čime će putnici koji ulaze u Austriju moći izbjeći karantenu u trajanju od 14 dana. 


Putnici koji slete u bečku zračnu luku moraju pokazati potvrdu, koja ne smije biti starija od četiri dana, da su negativni na covid-19 ili moraju u karantenu.


Od ponedjeljka će putnici na koronavirus moći biti testirani u zračnoj luci, PCR metodom, i dobiti rezultate za dva-tri sata, priopćila je bečka zračna luka, prenosi Index.


"Poslovno ili hitno putovanje zrakoplovom postat će sigurnije i lakše", dodaje se u priopćenju.


Emirates je prošloga tjedna, u suradnji s Dubajskom zdravstvenom upravom (DHA), objavio da je prva zrakoplovna kompanija koja će predvidjeti testiranja za putnike na licu mjesta.


Karantena može biti prekinuta


Bečka zračna luka također je istaknula da karantena može biti prekinuta ako se potvrdi da osoba u karanteni nema koronavirus.


Također, putnici se za 190 eura mogu testirati prije odlaznih letova iz Beča ako im je potrebna potvrda za destinaciju u koju putuju.


Prema rasporedu iz bečke zračne luke, trenutno postoje letovi za Dohu, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Lisabon, Minsk i Sofiju, kao i charteri te poslovni letovi.


Zabranjeni su dolazni letovi iz područja koja su teško pogođena koronavirusom.


U Austriji je koronavirus potvrđen kod 15.526 osoba, uz 598 smrtnih slučajeva.


Vlasti su počele ublažavati sedmotjednu karantenu te su trgovački centri, veće trgovine i frizerski saloni otvoreni prošloga tjedna.

 

(Index/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI