VIDEO/ Šokantni intervju Zlatka Miletića nakon napuštanja DF-a

Znam sve o političarima, prošli su mi kroz istrage… Nisam bio za koaliciju sa SDA i SBB, Komšić previše vjeruje ljudima...

Front 02.05.20, 11:35h

Znam sve o političarima, prošli su mi kroz istrage… Nisam bio za koaliciju sa SDA i SBB, Komšić previše vjeruje ljudima...
Najmanje je kriv Fikret, kriv je sistem. U ovoj državi funkcioniše jedino klijentelizam i nepotizam! Nema opozicije! Uništavaju privredu! Ko god misli da je Korona Zakon dobar, dabogda stajao u redu i čekao tih 370 maraka sadake, rekao je Miletić

 

Najmanje petorica koji su sa mnom u Domu naroda ove države bili su predmet istrage dok sam bio direktor FMUP-a, rekao je Zlatko Miletić u intervjuu na Face TV nakon što je otvorenim pismom obavijestio javnost da podnosi ostavku na mjestu generalnog sekretara Demokratske fronte i napušta stranku.

 

- Ko su, imena? Neću, valja meni opet raditi s njima… Jedan ima 19 krivičnih djela, više nego Branko Ćopić sabranih djela! Je li to Čović? Radončić je bio u zatvoru, znamo za njega. Bakir?

 

- Bakir je imao prijavu 2002 godine, kada je dao dozvolu za Avaz… Špirić, Sarajlić? Nestaju sudski dokazi, kradu ih, plaćaju da nestanu, jedan je platio 250.000 eura… Jesi li “skinuo” lisice sa ruku Lagumdžiji?

 

Nisam…sjedio je na tim sastancima u Bošnjačkom institutu, znao je  ali nije prijavio šta rade, to je njegova greška, inače bih ga prijavio… U jednom danu su koordinirano optužnica “Reket” i optužnica protiv Dodika sa državnog suda spuštene na entitetski i kantonalni! Kako? Pa, bilo je tu zapošljavanja žena… Korona zakon je usvojen tako što je jedan glas, jednog zastupnika iz ZDK brojan dva puta! Pare koje su kod Novalića nisu njegova babovina!

 

 

Ko god dođe na FACE, u ovu emisiju, bude stigmatiziran, dr. Tanovića su htjeli smijeniti odmah! Mesihović mi je prijatelj i drag ali se ne snalazi u ovoj situaciji, poštenije je da ode ako mu ne ide.. Puno je afera, respiratori, Korona testovi… Respiratori su djelo organizovanog kriminala, Tužilaštvo bi moglo odmah uhapsiti neke ljude! Saslušao bih Solaka i Novalića, pa saslušavao sam premijere! Imamo Korona profitere!

 

Kako će podijeliti 5,5 milijardi? Tako što će pare iskoristiti za sebe, svoj sistem a ne za radnike! “Žurnal” je objavio film o Solaku.. Ja da sam Novalić, nakon 15 minuta filma suspendovao bih Solaka samo na osnovu filma! Najmanje je kriv Fikret, kriv je sistem. U ovoj državi funkcioniše jedino klijentelizam i nepotizam! Nema opozicije! Uništavaju privredu! Ko god misli da je Korona Zakon dobar, dabogda stajao u redu i čekao tih 370 maraka sadake! Trebaju nam lideri, ljudi sa autoritetom, kojima ćemo vjerovati kada govore!

 

Ovo će trajati još dugo! 30.000 radnika u mljekarstvu ne zna kome da proda mlijeko, to je 7.000 firmi i farmi! Ostavkom sam htio skrenuti pažnju u kakvom smo stanju! Komšić? Cijenim ga, poštujem ali…nisam bio za koaliciju SDA i SBB, Komšić previše vjeruje pogrešnim ljudima, od sedam potpredsjednika DF-a niko nije bio u ratu!

 

Nije ni ona Fortina vlada bila dobra, ne može Konaković uzeti pare privatno i podijeliti 600.000 maraka! Slagali su za cijenu helikoptera, nije ni 20, ni 30, ni 40 miliona već 9,7! Eno ga helikopter, Long Ranger, vratio sam ga, bio je ukraden, dobio sam ga maltene privatno, ima deset mjesta, velik je,t reba 200.000 maraka da se servisira i niko to ne radi! Imam problem sa poltronima u DF-u koji se dodvoravaju Novaliću! Ne ostajem u DF-u, nezavisan sam, ostajem u Domu naroda…

 

(Face.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI