FOTO/ PUSTOŠ NA SVE STRANE

More čisto, Neum potpuno prazan: Mještani ne pamte ovakve prizore krajem aprila, ni slučajnog prolaznika nema...

Nedjeljni magazin 30.04.20, 09:26h

More čisto, Neum potpuno prazan: Mještani ne pamte ovakve prizore krajem aprila, ni slučajnog prolaznika nema...
U gradu trenutno ništa ni ne radi... Osim hotela, zatvoreni su i svi ugostiteljski objekti, plaže su potpuno puste, a more mirno i čisto, suncem okupano... Ukoliko poželite doći u Neum i uživati u tišini i šetnji obalom, evo kakvi vas umirujući prizori čekaju...

 

 


U jedinom bh. gradiću na moru u ovo doba godina obično sve vrvi, prvi gosti stižu već početkom aprila, a za prvomajske praznike popune se gotovo svi hotelski kapaciteti. Ove godine, zbog posljednica pandemije, slika je posve drugačija.


Avetinjski prazan Neum, pustoš na sve strane, otkazuju se aranžmani i za juni, a eventualni gosti očekuju se tek na kraju sezone, i to ako vrijeme posluži.    


- Nema gostiju, sve je prazno. Otkazani su aranžmani za april i maj, počinju otkazi i za juni, bojim se da tako ne bude i za špicu sezone, juli i august... Jedino čemu se možemo nadati da u postsezoni, dakle krajem augusta, u septembru i jednim dijelom oktobra ostvarimo neki promet. Sumnjam da ćemo ove sezone imati stranih gostiju ili će ih biti u zanemarivom broju – rekao je nedavno u razgovoru za Faktor Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona.


U gradu trenutno ništa ni ne radi... Osim hotela, zatvoreni su i svi ugostiteljski objekti, plaže su potpuno puste, a more mirno i čisto, suncem okupano... Ukoliko poželite doći u Neum i uživati u tišini i šetnji obalom, evo kakvi vas umirujući prizori čekaju... 

 

 

neum-april-4

neum-april-3

neum-april-2

neum-april-1

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI