KAD BRAT BRATU NE VJERUJE

Ministru Mesihoviću od danas zabranjeno da provodi javne nabavke: DF dobro zna svoje kadrove, pala odluka!

Front 23.04.20, 20:20h

Ministru Mesihoviću od danas zabranjeno da provodi javne nabavke: DF dobro zna svoje kadrove, pala odluka!
Da li ministru Mesihoviću ne vjeruju čak ni njegove stranačke kolege? Sead Milavica, ipak, svoj prijedlog obrazlaže drugačije

 

 

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, između ostalog, prihvaćen je i prijedlog da se ministru zdravstva KS Rusmiru Mesihoviću zabrani da provodi javne nabavke. Da stvar bude zanimljivija, ali i apsurdnija, ova odluka donijeta je nakon prijedloga zastupnika Seada Milavice, člana Demokratske fronte.


Informaciju je na svom Facebook profilu objavio lider Naroda i Pravde, Elmedin Konaković, uz komentar:   


"Upravo smo na sjednici SKS usvojili zaključak koji je predložio kolega Milavica (DF). Zaključkom se zabranjuje ministru zdravstva, Mesihoviću (DF), da provodi javne nabavke. Nalaže se da se nabavke vrše preko UNDP-a uz punu transparentnost. Kad dobro poznaješ svoje kadrove" - zapisao je Konaković, aludirajući na to da ministru Mesihoviću ne vjeruju čak ni njegove stranačke kolege.

 

 

Međutim, Sead Milavica svoj prijedlog obrazlaže drugačije: 

 

- Moram reći da me čudi što zastupnik Konaković smatra da je ovo vrijeme i mjesto za ovakve primitivne manipulacije. Odluka o kupovini respiratora preko UNDP-a je tehničke prirode. Iste takve nabavke je vršio i Edin Forto. Početkom prošle godine preko UNDP-a nabavljeno je, naprimjer, devet novih minibusa. I tada Konakoviću ništa nije bilo sporno. Tada to nije značilo da Forto nema povjerenja u svog resornog ministra Adnana Štetu. Stvarno ne razumijem kako se opozicija barem na vrijeme vanrednog stanja ne može suzdržati od ovakvog sitnog politikanstva. Ministar Mesihović naravno da uživa moje apsolutno povjerenje i ima moju podršku u svom radu, rekao je Milavica u izjavi za javnost.

 

Inače, na današnjoj burnoj sjednici u Skupštini Kantona Sarajevo najviše (nezgodnih) pitanja upućeno je upravo Mesihoviću, a pitali su ga Konaković, Segmedina Srna, Aljoša Čampara, Bilsena Šahman..., o čemu više možete čitati ovdje

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI