Zabranjena kolona nezadovoljnih

Kad policija zakuca na vrata: Otkazan protest u Sarajevu, organizatori poručuju da 'ovo nije kraj borbe'

Biznis Klub 23.04.20, 12:31h

Kad policija zakuca na vrata: Otkazan protest u Sarajevu, organizatori poručuju da 'ovo nije kraj borbe'
Kod godpodina Tarika Hošića, koji je pokretač ideje o protestnoj vožnji Sarajevom zbog loše ekonomske politike u doba pandemije koronavirusom a koju vodi Vlada FBiH, danas je došla inspekcija sa pet policajaca i tri automobila i rekli su mu da je protestna vožnja zabranjena, objavio je Ejub Kučuk

 

Otkazana je za danas najavljena protestna vožnja u Sarajevu grupe "Glas malih biznisa", objavljeno je sinoć na Facebook profilu ove grupe.

 

Osnivač grupe Ejub Kučuk je rekao kako, iako je vožnja otkazana, to neće biti kraj borbe malih gospodarstvenika za bolje uvjete poslovanja.

 

- Kod godpodina Tarika Hošića, koji je pokretač ideje o protestnoj vožnji Sarajevom zbog loše ekonomske politike u doba pandemije koronavirusom a koju vodi Vlada FBiH, danas je došla inspekcija sa pet policajaca i tri automobila i rekli su mu da je protestna vožnja zabranjena. Zamislite, kako se čovjek osjećao kad mu je pet policajaca došlo na vrata. Pa nije u pitanju Al Kapone'', objavio je osnivač grupe "Glas malih biznisa" Ejub Kučuk.

 

Tako je otkazana protestna vožnja kojom su privrednici željeli upozoriti na loše mjere Vlade Federacije BiH za spas ekonomije.

 

- U proteklih mjesec dana od kada postoji grupa, već je uspjela okupiti 45.000 članova iz 60 gradova iz svih dijelova BiH, iz oba entiteta. Već do sada smo postigli značajne pomake. Prije mjesec dana svi su govorili samo o koronavirusu, a federalni premijer Fadil Novalić je govorio kako će se o ekonomiji govoriti nakon što prođe pandemija. Međutim, kada smo mi digli svoj glas putem Facebook grupe, odmah smo izazvali reakciju, tako da se već sada govori o usvajanju korona zakona o pomoći ekonomiji - dodao je Kučuk.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI