UPRKOS STROGIM UPOZORENJIMA

Sarajlije se rastrčale po izletištima: 'Pobjegli smo na Skakavac, ali policajci su nas i u šumi našli'!

Zabava 18.04.20, 15:43h

Sarajlije se rastrčale po izletištima: 'Pobjegli smo na Skakavac, ali policajci su nas i u šumi našli'!
Policijske kontrole bile su pojačane, a pripadnici MUP-a KS raspoređeni gotovo na svakom koraku

 

 

 


Uprkos striktnim upozorenjima koja su prije dva dana građanima uputili Fahrudin Solak, načelnik Federalnog štaba CZ i Ismir Jusko, ministar MUP-a KS, da će na izletištima biti pojačane policijske kontrole, lijepo vrijeme i gotovo ljetne temperature malo koga su mogle zadržati u kućama. 


Bar što se Sarajlija tiče, masovno se pohrlilo na izlete i okolne planine, a gužve su dodatno povećanje i zbog nemogućnosti kretanja na teritoriji Republike Srpske, gdje je na snazi trodnevni policijski sat.


- Pobjegli smo na Skakavac, da dijete nakon sedmica koje je provelo u kući, udahne čistog zraka i istrči se u prirodi... I dok smo šetali, odjednom su se ispred nas stvorili policajci. I u šumi nas pronađoše... Međutim, bili su ljubazni, imali smo maske, samo nas troje, tako da su nas pustili da nastavimo dalje - ispričala je za DEPO Portal naša sugrađanka koja je svjeočila i ogromnoj gužvi na ovom sarajevskom izletištu. 

 

Također, kako je potvrdila za DEPO Portal, policijske kontrole bile su pojačane, a pripadnici MUP-a KS raspoređeni gotovo na svakom koraku. 


A ovako je danas izgledao punkt kraj planinske kolibe "Promaja", od koje se obično kreće pješke ka Skakavcu...   

 

skakavac-u-vrijeme-korone

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)      


     

 

BLIN
KOMENTARI