POSTALA POZNATA NAKON IZBIJANJA SKANDALA

Umrla Linda Tripp, žena koja je razotkrila aferu Billa Clintona i Monice Lewinsky

Front 09.04.20, 10:41h

Umrla Linda Tripp, žena koja je razotkrila aferu Billa Clintona i Monice Lewinsky
Linda Tripp javnosti je postala poznata kao osoba koja je snimala razgovore s Monicom Lewinsky kako bi dokumentirala tajne odnose pripravnice u Bijeloj kući sa njenim šefom, tadašnjim predsjednikom Billom Clintonom

 


Umrla je Linda Tripp, žena koja je razotkrila aferu između Billa Clintona i Monice Lewinsky. Preminula je u 70. godini od raka gušterače, saopštila je njena porodica američkim medijima.


Linda Tripp javnosti je postala poznata kao osoba koja je snimala razgovore s Monicom Lewinsky kako bi dokumentirala tajne odnose pripravnice u Bijeloj kući sa njenim šefom, tadašnjim predsjednikom Billom Clintonom. Objavljivanjem snimaka izbio je veliki skandal koji je Clintona doveo do suđenja za opoziv.


Američka vlada je odlučila 2003. godine isplatiti Lindi Tripp 595.000 dolara u nagodbi oko optužbi da je ministarstvo odbrane prekršilo njena prava kada su o njoj objavljene povjerljive informacije tokom afere Monica Lewinsky.


Tripp je radila u Pentagonu kao stručnjak za odnose s javnošću s plaćom od 100.000 dolara godišnje, a onda je izgubila posao u januaru 2001. nakon što je odbila dati ostavku kao drugi Clintonovi politički dužnosnici zadnjega dana njegovog predsjedničkog mandata.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI