pozorište seli na ekrane

Kamerni teatar 55 u vašem domu: Odsad predstave gledajte online, evo i repertoara

Kultura 02.04.20, 10:23h

Kamerni teatar 55 u vašem domu: Odsad predstave gledajte online, evo i repertoara
Na oficijelnoj facebook stranici omogućeno je gledanje predstava iz repertoara Kamernog teatra 55

 

Početkom vanrednih okolnosti izazvanih virusom COVID – 19, Kamerni teatar 55 je u saradnji sa našim partnerom VISA-om pokrenuo VISA digitalni Kamerni teatar 55.

 

Na oficijelnoj Facebook stranici omogućeno je gledanje predstava iz repertoara Kamernog teatra 55. Posjeta u dosadašnjim emitovanjem daje nam za pravo da smo opravdali povjerenje naše publike i doveli im Kamerni teatar 55 u njihove domove. Međutim, mi tu ne stajemo.

 

Naime, Kamerni teatar 55, u suradnji sa Mercatorom, pokreće projekt online gledanja predstava za učenike osnovnih i srednjih škola. Budući da je u nastavnom planu svake škole posjet teatrima, te gledanje predstava, zbog novonastale situacije izazvane korona virusom, odlučili smo da đacima, i nastavnicima, omogućimo virtualni odlazak u teatar, a u vrijeme koje njima odgovara.

 

Na ovaj način želimo biti odgovorni i doprinijeti što lakšem podnošenju izolacije đacima, kojima to, pogotovo sa dolaskom ljepšeg vremena, proljeća i sunca, veoma teško pada. Sve zainteresirane škole, profesori i nastavnici, mogu nam se obratiti na naš mail [email protected] i dogovoriti koju predstavu, i u kojem terminu je mogu pogledati putem našeg youtube kanala.

 

U prilogu vam dostavljamo i repertoar Kamernog teatra 55 do 19.04.2020. uz poziv da večeras u 20:00 sati pogledate predstavu LJUPAF.

 

repertoar-april-2020-online

 

Budimo svi dobro i zdravo!

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI