Dok hara pandemija

Klinika KCUS-a u izolaciji: Šta bi bilo sada da je ugašena Opća bolnica?

Hronika 01.04.20, 20:54h

Klinika KCUS-a u izolaciji: Šta bi bilo sada da je ugašena Opća bolnica?
Hitni pacijenti će se sada upućivati u Opću bolnicu 'Prim. dr. Abdulah Nakaš'

 

Klinika za gastroenterohepatologiju KCUS-a ide u izolaciju jer je jedna doktorica zaražena koronavirusom, potvrdila je direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović. Prema njenim riječima, doktorica je nekoliko dana dolazila na posao sa simptomima prehlade, prenosi Patria.

 

"Nije prijavila moguće rizične kontakte niti se testirala. To je uradila tek nakon što je otišla na bolovanje", kazala je Izetbegović.

 

Upravo u ovo tragičnoj situaciji treba izvući pouke, a posebno se osvrnuti na ranije maštanje o tome kako se Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ treba zatvoriti, a u zgradu da se useli Vlada FBiH. Sreća pa se takve namjere nisu ostvarile.

 

Hitni pacijenti će se sada upućivati u Opću bolnicu 'Prim. dr. Abdulah Nakaš'.

 

Opservaciju je dao i dr. Dragan Stevanović.

 

"Cijela jedna klinika van funkcije (u izolaciji). Naravno da se može desiti svima. Svi pacijenti se upućuju u Opću bolnicu, i to je uredu. Zamislite u istu onu bolnicu, koju su isti oni koji su i danas šefovi htjeli pretvoriti u vladinu zgradu. Tada smo im govorili i nisu nas čuli, na sve načine su se potrudili da nas ušutkaju i pomaknu. Da ne bi naroda ode bolnica u nepovrat“, kazao je dr. Stevanović.

 

Podsjećamo, 2016. godine građani Sarajeva danima su se okupljali ispred Opće bolnice "Prim dr. Abdulah Nakaš" kako bi izrazili protest protiv zatvaranja ove bolnice i njenog preseljenja na Univerzitetski klinički centar na Koševu.


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI