Balkanski primitivizam

Sarajka o kojoj bruji Srbija: Ugledna epidemiologinja Darija Kisić-Tepavčević na udaru javnosti zbog atraktivnog izgleda

Hronika 31.03.20, 11:33h

Sarajka o kojoj bruji Srbija: Ugledna epidemiologinja Darija Kisić-Tepavčević na udaru javnosti zbog atraktivnog izgleda
Svaki dan izvještava javnost o oboljelim od koronavirusa

 

Već nekoliko dana na društvenim mrežama, posebno na Twitteru, dešava se seksistički linč prof. dr. Darije Kisić Tepavčević, koja skoro svakog dana javnosti iznosi informacije o krizi sa korona virusom u Srbiji, piše Blic.rs.

 

Dr Kisić, koja je epidemiologinja, zamjenica direktora Instituta za javno zdravlje ''Dr Milan Jovanović Batut'', vanredna profesorica, autorka više od 100 naučnih radova… u izlivima mržnje na društvenim mrežama svodi se na “isfriziranu Bosanku”, “nalickanu”, “dubokog dekoltea” i “estradnog oblačenja”?!

 

Uspješna i ugledna epidemiologinja Darija Kisić-Tepavčević rođena je u Sarajevu 1975. godine. Njeni roditelji  doselili  su u glavni grad BiH iz Trebinja, odakle porijeklo vuče cijela poznata hercegovačka familija Kisić. Darija je sve do početka rata živjela u naselju Grbavica i pohađala  sarajevsku Treću gimnaziju. Već u prvim danima rata, kada je imala nepunih 17 godina, sa roditeljima je odselila u Beograd, gdje je uskoro završila preostale razrede gimnazije i upisala Medicinski fakultet.

 

Tvitove koji vrijeđaju Kisić Tepačević pogledajte u nastavku.

 

kisic1

kisic2

kisic3

kisic4

 

 

Oni koji brane dr Kisić citiraju njenu biografiju u nauci i ističu da se radi o klasičnim mizoginim izlivima koje će jednog dana moći da studiraju oni koji se bave rodnom ravnopravnošću.

 

kisic5

 

kisic6

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)