isprsio se

Ogromna pomoć Đokovića Srbiji: Najbolji teniser svijeta donirao milion eura za kupovinu respiratora

Sport 27.03.20, 13:08h

Ogromna pomoć Đokovića Srbiji: Najbolji teniser svijeta donirao milion eura za kupovinu respiratora
Ovaj novac će biti iskorišten za nabavku respiratora i dodatne medicinske robe

 

Svjetski broj jedan u ovom trenutku, Novak Đoković i njegova supruga Jelena donirali su milion eura Srbiji za pomoć u borbi sa koronavirusom.


Ovaj novac će biti iskorišten za nabavku respiratora i dodatne medicinske robe.

 

- Naša donacija je 1.000.000 evra za kupovinu respiratora i dodatne medicinske robe. Respiratori su trenutno najneophodnija oprema za spasavanje života. Sudeći po trenutnom stanju - već danas su najpotrebniji respiratori. Putem mog strica Gorana koji ima uticaj na kineskom tržištu došli smo do fabrika i proizvođača repsiratora i čekamo koja količina će biti u pitanju. Otac i majka imaju prijatelje u Evropi i preko njih ćemo to takođe pronaći, rekao je Novak Đoković i dodao:

 

- Prije svega bih želio da izrazim zahvalnost i pozdravom cijelom medicinskom osoblju koje se danima i nedjeljama bori za zdravlje ljudi i trudi se da na svaki način pomogne ljudima inficiranim korona virusom. Ovo je ozbiljna situacija, mijenja se sve iz dana u dan, mijenja se i broj oboljelih i raste, a u skladu sa time Jelena, ja, porodica i donacijski tim odlučili smo da prikupimo što više relevantnih informacija da vidimo kako najbolje možemo da doniramo svoje resurse, vrijeme, znanje, novac.

 

(sport1.oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI