FOTO/ Sve se preko noći promijenilo

Mostarske ulice se ispraznile nakon pojave korona virusa: Do juče su kafići bili puni gostiju, a danas...

Hronika 18.03.20, 11:44h

Prvi slučaj koronavirusa u Hercegovini potvrđen je u utorak. Pacijent sa šireg područja Mostara primljen je dan ranije u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, s respiratornim teškoćama i upalom pluća

 


Nakon što su u Mostaru zabilježena tri slučaja zaraze korona virusom covid-19, naglo su se ispraznile gradske ulice.


Do jučer su mostarski kafići bili puni gostiju, koji su koristili dolazak proljeća i lijepo vrijeme, međutim pojava virusa sve je to preko noći promijenila.


Nakon odluke Federalnog stožera civilne zaštite o zabrani rada ugostiteljskih objekata, većina kafića i restorana u srijedu je zatvorena, a na ulici se može vidjeti tek pokoji prolaznik.


Podsjećamo, prvi slučaj koronavirusa u Hercegovini potvrđen je u utorak. Pacijent sa šireg područja Mostara primljen je dan ranije u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, s respiratornim teškoćama i upalom pluća. Tokom jučerašnjeg dana testiran je na covid-19, a nalaz se pokazao pozitivan.


Danas su potvrđena još dva slučaja zaraze korona virusom i svi su povezani sa prvozaraženim muškarcem, potvrdio je dr. Jurica Arapović, šef Klinike za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.


Drugi slučaj je supruga muškarca koji je u ponedjeljak primljen u SKB Mostar, a treći slučaj je porodilja. U toku je testiranje tek rođenog djeteta.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: FENA/md)

BLIN
KOMENTARI