Gradski štab za vanredne situacije

U Banjaluci skraćeno radno vrijeme kafića i trgovina, ne rade vrtići: Ko će čuvati djecu?

Hronika 12.03.20, 13:37h

U Banjaluci skraćeno radno vrijeme kafića i trgovina, ne rade vrtići: Ko će čuvati djecu?
Centar za predškolsko vaspitanje ima obavezu da do sutra utvrdi koliko roditelja djece bi moglo imati problem, odnosno da se zna koliko djece neće imati ko čuvati od ponedjeljka, ukoliko se tada u potpunosti zatvore vrtići

 

U Banjoj Luci će biti ograničen rad trgovinskih i ugostiteljskih objekata do 18 sati, a za dragstore i pekare do 22 sata, odlučio je Gradski štab za vanredne situacije nakon razmatranja situacije u vezi s koronavirusom, od kojeg je u tom gradu oboljelo šest osoba, a dvije u Čelincu.

 

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić je rekao ova odluka ne važi za hotele, koji imaju ugostiteljstvo u svojoj djelatnosti da bi mogli uslužiti svoje goste.

 

Prekida se, kazao je, rad dječijih igraonica, fitnes klubova, svadbenih salona i noćnih klubova.

 

- Tržni centri i stočna pijaca neće raditi vikendom - rekao je Radojičić.

 

- Od sutra se preporučuje da djeca predškolskog uzrasta više ne idu u vrtić, preventive radi, jer nemamo oboljele djece tog uzrasta - rekao je Radojičić.

 

Centar za predškolsko vaspitanje ima obavezu da do sutra utvrdi koliko roditelja djece bi moglo imati problem, odnosno da se zna koliko djece neće imati ko čuvati od ponedjeljka, ukoliko se tada u potpunosti zatvore vrtići.

 

- U Banjoj Luci su uvedene nove mjere s ciljem smanjivanja upustva društevnih kontakata, kako bi se smanjila mogućnost prenošenja virus putem socijalnih kontakata - rekao je Radojičić.

 

Bit će uvedeno i dodatno pranje ulica i trgova te mjere dezinfekcije i higijene tamo gdje je potrebno.

 

Pozvao je građane Banje Luke da se pridržavaju mjera koje su naložili i preporučili iz Gradske uprave Banja Luka, s ciljem zaštite zdravlja stanovništva.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI