Počinje vruće političko proljeće u BiH

Na pomolu pucanje koalicije SDA-SBB-DF: Radončić šokantnom objavom uzburkao strasti na političkoj sceni!

Front 11.03.20, 23:41h

Na pomolu pucanje koalicije SDA-SBB-DF: Radončić šokantnom objavom uzburkao strasti na političkoj sceni!
Kako će SDA odgovoriti na Radončićeve riječi, ostaje da se vidi... No, nakon afere "Asim" i sve očitijih podjela unutar ove stranke, sve je izvjesnije da ni u koaliciji odnosi ne štimaju te da se već sada polako ulazi u bespoštednu predizbodnu borbu

 


Lider Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić objavio je večeras na svom Instagram profilu komentar koji se zasigurno neće dopasti njegovim koalicionim kolegama, prvenstveno iz Stranke demokratske akcije (SDA). 


On je  večeras najavio mogućnost pucanja političkog partnerstva sa SDA, te napisao sljedeće: .


Izborom novih članova CIK-a, u režiji SDA i SDS-a, realno je očekivati kontinuitet izbornih prevara, čija je žrtva najviše bio SBB. Dovoljno se sjetiti činjenice da je dan uoči izbora 2018. godine zamijenjeno čak 6.500 članova biračkih odbora, a CIK je sve to legalizirao. 


Danas je ta stranka dodatno povećala utjecaj na CIK i pripremila teren za nove izborne prevare.


Dok mi trošimo svoje zdravlje i posljednji atom snage da pomognemo građanima u migrantskoj krizi, korona pandemiji i na drugim poljima, oni već planiraju kako da ponovo kompromitiraju izborni proces i izvrgnu volju građana.


Ako ovo opstane, budući izbori nemaju nikakvog smisla, a ni sadašnja koaliciona participacija u vlasti - poručio je Radončić.


Kako će SDA odgovoriti na Radončićeve riječi, ostaje da se vidi... No, nakon afere "Asim" i sve očitijih podjela unutar ove stranke, sve je izvjesnije da ni u koaliciji odnosi ne štimaju te da se već sada polako ulazi u bespoštednu predizbodnu borbu. Počinje vruće političko proljeće u BiH!     

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI