Strah od korona virusa

Sindikat poziva na obustavu nastave u osnovnim školama u Sarajevu

Hronika 11.03.20, 08:03h

Sindikat poziva na obustavu nastave u osnovnim školama u Sarajevu
U Federaciji BiH do danas su potvrđena tri slučaja zaraze novim virusom Covid-19 od kojeg je u svijetu preminulo više od 3.000 ljudi

 

 

Kantonalni odbor Sarajevo Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine uputio je ponovni zahtjev nadležnim organima da poduzmu sve aktivnosti s ciljem zaštite života i zdravlja radnika, djece u vrtićima i učenika u osnovnim školama na području Kantona Sarajevo.

 

Kako su naveli u saopćenju, u zadnje dvije sedmice saopćenja i uputstva kriznih štabova, izjave odgovornijih osoba u sektoru zdravstva i podaci o velikom broju odsustava s nastave, potvrđuju opravdanost zahtjeva da se donese odluka o obustavi nastave u školama i značajnija promjena procesa rada u vrtićima.

 

Sindikat je pozvao radnike u djelatnostima predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo, koji imaju zdravstvenih problema, da uopće ne dolaze na posao te da o tome telefonskim putem obavezno obavijeste direktora, inspekciju rada i doktora porodične medicine.

 

U Federaciji BiH do danas su potvrđena tri slučaja zaraze novim virusom Covid-19 od kojeg je u svijetu preminulo više od 3.000 ljudi.


(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI