UPUTIO PISMO GRADSKOM VIJEĆU

Denis Stojnić traži smjenu gradonačelnika Sarajeva: Nikakvog 'završavanja' mog brata nije bilo, a Skaka je slagao...

Front 07.03.20, 17:06h

Denis Stojnić traži smjenu gradonačelnika Sarajeva: Nikakvog 'završavanja' mog brata nije bilo, a Skaka je slagao...
Kako između ostalog Stojnić navodi, Skaka "dužnost gradonačelnika ne vrši u skladu sa ustavom, zakonom, statutom i poslovnikom" te se on osjeća dužnim da podnese prijedlog za njegovu smjenu

 

Gradski vijećnik Denis Stojnić uputio je na adresu predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Igora Gavrića prijedlog za smjenu gradonačenika Abdulaha Skake.


Kako između ostalog Stojnić navodi, Skaka "dužnost gradonačelnika ne vrši u skladu sa ustavom, zakonom, statutom i poslovnikom" te se on osjeća dužnim da podnese prijedlog za njegovu smjenu.


Kao razlog za to ističe i činjenicu da je "gradonačelnik na zvaničnoj stranici Grada Sarajeva u svojoj biografiji lažno naveo da je diplomirao na Univerzitetu u Sarajevu, a fakultet završio na jednom od univerziteta u Travniku".


Smatram i da nakon afere koja je izašla u javnost, a koja dovodi u pitanje i zakonitost izbora Abdulaha Skake za gradonačelnika Sarajeva, te "nakon koje su mnoge stranačke kolege gradonačelnika odstupile sa funkcije, nužno je pokrenuti postupak opoziva gradonačelnika ukoliko sam ne podnese ostavku".


- Budući da se na snimku pominje i ime mog brata da je „završen“ za glasanje, na ovaj način dokazujem da nikakvog „završavanja“ nije bilo, iako je Gradonačelnik nudio u zamjenu za glas objekat na dolaznoj stanici žičare na Trebeviću, što je odbijeno - naveo je Stojnić u svom dopisu.


Njegov prijedlog za smjenu gradonačelnika Sarajeva možete pročitati u priloenom dokumentu:

 

denis-stojnic-smjena-skake

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


     

 

BLIN
KOMENTARI