USPJEH ne dolazi preko noći

Počeli sa troje zaposlenih, danas imaju 300 radnika: Kako je (mala) kompanija iz Konjica postala veliki igrač na tržištu?

Biznis Klub 26.02.20, 19:14h

Počeli sa troje zaposlenih, danas imaju 300 radnika: Kako je (mala) kompanija iz Konjica postala veliki igrač na tržištu?
Kompanija je osnovana 1996. kao jedna od prvih “Joint venture” aktivnosti u BiH, a od 2012. je potpuno u bh. vlasništvu

 

 

 

Kompanija Eurosjaj iz Konjica krenula je sa tri zaposlena, a sada ih ima 300. Njihovi kupci su iz oblasti autoindustrije, elektro i metalne industrije, građevinskog sektora, tj. svih područja gdje postoji proizvodnja metalnih dijelova koje je potrebno zaštiti od korozije.


Kompanija se uspješno širi i na zemlje regiona.


Generalni direktor Eurosjaja, Jasmin Badžak, za BiznisInfo govori o aktivnostima kompanije, uvođenju novih tehnologija i planovima za naredni period.


– Počeli smo kao mala firma od tri zaposlena svjesni da svaki uspjeh moramo zaraditi sami, ne očekujući od nekoga da nam nešto pokloni, niti da nam je neko nešto dužan. Kada ljudi shvate da moraju sami sebi obezbijediti posao i daljim napredovanjem pomoći lokalnoj zajednici, svima će nam biti lakše – kaže naš sagovornik. 


Prošla godina je za njih bila puna izazova i aktivnosti, uzevši u obzir da su u isto vrijeme pokrenuli nekoliko investicija u opremu, reorganizaciju proizvodnje, ali su na kraju, sumirajući sve okolnosti, zadovoljni.


Kompanija je osnovana 1996. kao jedna od prvih “Joint venture” aktivnosti u BiH, a od  2012. je potpuno u bh. vlasništvu. Kako je izgledao vaš razvojni put od tada do danas?


– Firma je pokrenuta 1996. godine zajedno sa prijeratnim poslovnim partnerom u cilju obezbjeđenja egzistencije za našu porodicu uz korištenje znanja i iskustva mog oca koji je dugo godina radio u ovoj branši, te uspješno sarađivao sa g. Baunachom.


Uz iskustvo i znanje te kvalitetan tehnološki servis našim kupcima uspjeli smo postati značajan partner proizvođačima metalnih dijelova u BiH, ne samo snadbijevanjem proizvoda za površinski tretman metala, nego i pokretanjem vlastite uslužne galvanizacije.


Sa kojim kapacitetima raspolažete i koliko imate zaposlenih?


– Pokretanjem jedne proizvodne linije naši poslovni partneri su proširenjem svojih poslovnih aktivnosti “gurali” u dalja ulaganja, te da bi bili pouzadan partner i mogli pružiti kompletnu uslugu površinske zaštite metala, danas u našim proizvodnim pogonima imamo instalirane 23 različite tehnologija sa oko 300 zaposlenih.


Nastavak ove uspješne bh. priče čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI