Organizatori karnevala ne vide ništa sporno

Martina Mlinarević nakon spaljivanja lutke u Mostaru: 'Kad misliš da si vidio sve... I doživio sve. Fala braćo!'

Hronika 26.02.20, 08:44h

Martina Mlinarević nakon spaljivanja lutke u Mostaru: 'Kad misliš da si vidio sve... I doživio sve. Fala braćo!'
Organizatori ističu da tradiciju karnevala i spaljivanja na lomači lika osobe koja se proglasi krivom za svako zlo tokom godine, navedeno udruženje njeguje već 20 godina u Mostaru i na satiričan način govori o problemima u društvu

 

Na karnevalu u Mostaru sinoć je spaljena lutka sa likom književnice Martine Mlinarević, ambasadorice BiH u Češkoj.

 

Mlinarević je reagovala na svom Facebook profilu:

 

- Kad misliš da si vidio sve... i doživio sve. U Mostaru spalili mene na karnevalu. Ono kad si kriv za svo zlo što je pogodilo Hercegovinu i Mostar zadnjih godina. Dakle ne mogu ja sebi naraditi PR-a, koliko mi ga hercegovački maloumnici mogu džabe napraviti. Fala braćo ! PS. Bukaču možete kupiti u Buybooku i svim boljim knjižarama! - napisala je Mlinarević.

 

martina-mlinarevic-facebook-spaljivanje-lutke

 

Podsjećamo, predsjednik karnevala u mostarskom naselju Centar dva Božidar Puljić naglasio je da nije riječ o spaljivanju lika i djela Martine Mlinarević, nego kao pojave koja je sa njom u vezi, piše Srna.

 

- To je odlučilo vijeće karnevalskog udruženja Centar dva, a inače to je inicijalna ideja univerziteta u Banjaluci, Sarajevu i Mostaru, koji su prvi osudili čin njenog postavljanja za ambasadora iako nema fakultetsku diplomu - dodao je on.

 

Organizatori ističu da tradiciju karnevala i spaljivanja na lomači lika osobe koja se proglasi krivom za svako zlo tokom godine, navedeno udruženje njeguje već 20 godina u Mostaru i na satiričan način govori o problemima u društvu.

 

Lutka sa likom Željka Komšića, aktuelnog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, prošle godine je spaljena u Čapljini.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI