Sud na Majorki protiv organiziranog kriminala

Novi skandal u fudbalu: Pjanićev menadžer pod istragom zbog pranja novca

Sport 23.02.20, 14:02h

Novi skandal u fudbalu: Pjanićev menadžer pod istragom zbog pranja novca
Razgovara se i sa mnogim drugim poznatim ličnostima

 

Poznati fudbalski menadžer Fali Ramadani dio je istrage o pranju novca, pišu španski mediji. Sud na Majorki pokrenuo je istragu o organiziranom kriminalu, tačnije o pranju novca i jedan od osumnjičenih u cijeloj istrazi je i Fali Ramadani, prenosi B92.

 

Finansijska policija je objavila svoja istraživanja i kako stoji u tekstu, Ramadani će morati uskoro da se pojavi u Madridu kako bi dao zvaničnu izjavu na sudu.

 

"Majorca Daily Bulletin" prenosi da menadžer iz Albanije ima petu najvredniju menadžersku agenciju u svijetu sporta. Sjedište agencije je u njemačkom Berlinu. Isti izvor navodi da su u njegovu raskošnu vilu u Majorci prije nekoliko dana upale policijske snage koje su pretražile ovaj objekt.

 

Ramadani nije jedini osumnjičeni u čitavoj priči, navodi se da se razgovara sa mnogim poznatim ličnostima poput biznismena, investitora, agenata i bivših fudbalera.

 

Ramadani je agent mnogih poznatih igrača, među kojima su i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić, ali i Luka Jović, Adem Ljajić, Filip Kostić, Luka Milivojević

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI