NAKON UPOZORENJA IZ SAD-A

Dodik odgovara Matthewu Palmeru: 'Okanite se prijetnji, niti ćemo otići odavde, niti ćemo kome dati svoj grunt!'

Front 22.02.20, 14:44h

Dodik odgovara Matthewu Palmeru: 'Okanite se prijetnji, niti ćemo otići odavde, niti ćemo kome dati svoj grunt!'
U izjavi za Srnu Dodik je naglasio da je BiH zarobljena od strane maksimalističkih i destruktivnih zahtjeva bošnjačkih političara, koje nekritički podržavaju i međunarodni predstavnici

 

 

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za agenciju Srna da je reakcija zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Matthewa Palmera odraz kontinuiteta američke politike u BiH, koja prijetnjama Srbima i otvorenom podrškom Bošnjacima misli da može da riješi problem u BiH.


– Od potpisivanja Dejtonskog sporazuma do danas kažnjeno je, smijenjeno, utamničeno i disciplinovano više stotina Srba, i kao što vidite problem nije nestao. Nisu nestali ni Srbi ni Republika Srpska, kako su neki priželjkivali, niti je nestala naša potreba da živimo kao sav normalan svijet – rekao je Dodik upitan da prokomentariše prijetnje Palmerove izjave o zvaničnicima Srpske.


U izjavi za Srnu Dodik je naglasio da je BiH zarobljena od strane maksimalističkih i destruktivnih zahtjeva bošnjačkih političara, koje nekritički podržavaju i međunarodni predstavnici.


– Umjesto da su energiju i volju utrošili za traženje rješenja za sve, a ne samo za Bošnjake, službenici američke administracije su 25 godina prijetili Srbima i zastrašivali ih, bez obzira kojoj političkoj garnituri su pripadali. Srbi u Republici Srpskoj su navikli na batine i njih to više ne boli, dobro bi bilo da to shvate svi i promjene pristup problemu. Mi ne tražimo ništa što nam ne pripada po Dejtonskom sporazumu i ne želimo ništa što je na štetu drugih u BiH – istakao je Dodik.


Ponovio je i da će Republika Srpska nastaviti da se u miru, svim pravnim i političkim sredstvima, bori za svoja Ustavom zagarantovana prava, bez obzira šta o tome govore pojedini međunarodni zvaničnici.


- Pozivamo ih još jednom da napuste slijepu podršku bošnjačkim političkim ciljevima, da se okanu prijetnji i zastrašivanja, da konačno zauzmu objektivan pristup i suoče se sa dubinom problema u BiH, kome su, svjesno ili nesvjesno, i sami kumovali. I da ozbiljno shvate da mi odavde nećemo otići, niti ćemo kome dati svoj grunt – poručio je Milorad Dodik.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI