Sitnica koja sve mijenja

Trik s kojim vam palačinke više nikada neće ispasti žilave

Auto & Dom 19.02.20, 17:36h

Trik s kojim vam palačinke više nikada neće ispasti žilave
U receptu prema kojem većina nas pravi smjesu za palačinke piše da se jaja stavljaju u smjesu cijela, ali razdvojite li bjelanjak i žumanjak, dobit ćete nikad mekanije i rahlije palačinke

 

Palačinke su jedan od najčešće spravljanih deserata, brzo su gotove i smjesu je vrlo jednostavno napraviti. Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.

 

U receptu prema kojem većina nas pravi smjesu za palačinke piše da se jaja stavljaju u smjesu cijela, ali razdvojite li bjelanjak i žumanjak, dobit ćete nikad mekanije i rahlije palačinke.

 

Postupak:

 

1. Napravite smjesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmjenom tako da bjelanjke odvojite od žumanjaka koje umutite u smjesu, a bjelanjke stavite na stranu.

 

2. Kada ste u smjesu stavili sve sastojke (osim bjelanjaka) i dobro ih promiješali, od bjelanjaka napravite mekše tučeni snijeg (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smjesi.

 

3. Snijeg zatim vrlo nježno umiješajte u smjesu, najbolje pjenjačom. Snijeg od bjelanjaka palačinkama će dati pjenastu strukturu, predivnu mekoću i rahlost. Čak i kada se ohlade i odstoje, tako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI