(Ne)Principijelna

Kad treba putovati, nema blokade: Dušanka Majkić na račun BiH sutra putuje u Beč

Front 19.02.20, 11:39h

Kad treba putovati, nema blokade: Dušanka Majkić na račun BiH sutra putuje u Beč
Učesnicima zasjedanja, među kojima će biti oko 300 parlamentaraca, te predstavnika vlada država članica OSCE-a, obratit će se predsjednik Nacionalnog savjeta Austrije Wolfgang Sobotka i predsjednik PSOSCE-a George Tseretelikl

 

Članica Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (PSOSCE) Dušanka Majkić učestvovat će na 19. zimskom zasjedanju PSOSCE-a, koje će se 20. i 21. februara održati u Beču.

 

Učesnicima zasjedanja, među kojima će biti oko 300 parlamentaraca, te predstavnika vlada država članica OSCE-a, obratit će se predsjednik Nacionalnog savjeta Austrije Wolfgang Sobotka i predsjednik PSOSCE-a George Tsereteli.

 

Najavljeno je i održavanje sjednica tri opća komiteta PSOSCE-a, tokom kojih će zvaničnici vlada i relevantni stručnjaci, uključujući i Visokog komesara Ujedinjenih nacija za ljudska prava, govoriti o pitanjima efikasnog korištenja mehanizama OSCE-a za rješavanje dugotrajnih sukoba, o sigurnosnim posljedicama klimatskih promjena i o multilateralnoj saradnji u oblasti ljudskih prava.

 

Zimsko zasjedanje PSOSCE-a u Beču bit će okončano zajedničkom sjednicom tri opća komiteta na kojoj će se raspravljati o borbi protiv antisemitizma, diskriminacije i netolerancije u regiji OSCE-a. Na sjednici će biti predstavljeni i izvještaji šefova OSCE-a, saopćeno je iz PSBiH.   

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI