VIDEO/ politička biografija, ali i mnogo više (1. dio)

Da li je u srpskom narodu postojao veći prevarant od Aleksandra Vučića: Totalno raskrinkavanje u filmu 'Vladalac'

Front 18.02.20, 22:02h

Da li je u srpskom narodu postojao veći prevarant od Aleksandra Vučića: Totalno raskrinkavanje u filmu 'Vladalac'
Iako je Aleksandar Vučić glavni junak ovog dokumentarca, "Vladalac" nije samo priča o njemu: ovo je saga o pustoši koju prouzrokuje autokratski režim

 

 

Televizija N1 večeras je prikazala dokumentarni serijal "Vladalac", političke biografije Aleksandra Vučića. Film potpisuje autorska ekipe koju čine Slaviša Lekić (autor), Jovana S. Polić (rediteljica) i Sanja Lončar (urednica), a donosi priču o turbulentnoj političkoj biografiji Aleksandra Vučića i godinama njegove, ne samo političke, dominacije u Srbiji. 

 

U dokumentarnim emisijama "Vladalac" svjedočenjem Vučićevih savremenika (Biljana Stepanović, Bojan Klačar, Branka Prpa, Danica Vučenić, prof. Dragan Popadić, Dušan Petričić, Ljubodrag Stojadinović, Miša Brkić, Saša Ilić, Vesna Mališić, Zoran Gavrilović i prof. Žarko Trebješanin) "iscrtava" se paralela između njegovog političkog uspona i potonuća demokratije u Srbiji.


Naraciju o osmogodišnjim uspjesima i padovima najmoćnijeg čovjeka u Srbiji, njegovom okruženju i perspektivama, "sijeku" autentične izjave Aleksandra Vučića.


Neprestanim insistiranjem na diskrepanci između onoga što Aleksandar Vučić jeste i onoga što govori i radi, "Vladalac" je nešto više od univerzalne analize tipičnog populističkog vođe.


No, iako je Aleksandar Vučić glavni junak ovog dokumentarca, "Vladalac" nije samo priča o njemu: ovo je saga o pustoši koju prouzrokuje autokratski režim.


"Vladalac" je i priča o građanima Srbije i o tome kako se dogodilo da nisu prozreli narative koji su Vučića doveli i održali na vlasti.


Proizvodnju ovog dokumentarnog serijala potpisuje Audio i video produkcija JSP. 


Pogledajte:

 

 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)