Cijela priča je čudna

Tijelo bilo umotano u tepih: Državljanin BiH priveden zbog smrti djevojke u Zagrebu

Hronika 17.02.20, 10:19h

Tijelo bilo umotano u tepih: Državljanin BiH priveden zbog smrti djevojke u Zagrebu
Djevojka je bila zamotana u tepih i ostavljena pred podrumom u zgradi u Zemljakovoj ulici

 

Radoje R.,30-godišnji državljanin BiH sa prebivalištem u Hrvatskoj, priveden je zbog smrti maloljetne djevojke čije je tijelo pronađeno u subotu ujutro u zagrebačkom naselju Sopot.


Tijelo 16-godišnje djevojke nađeno je pred podrumom jedne zgrade, a bilo je umotano u tepih.

 

Ali, tu leži prva nepoznanica u ovom slučaju. Naime, nije jasno koja je uloga 30-godišnjaka u cijeloj priči. On je, naime, negirao da ju je ubio. Policiji je kazao kako je s djevojkom bio u stanu u petak naveče. Zaspao je, a kad se probudio, kako je ispričao, djevojka je već bila mrtva, prenosi Index.


Druga nepoznanica je uzrok smrti. Još nije jasno kako je tačno maloljetna djevojka umrla. Nalazi bi trebalo da utvrde da li je djevojka bila pod uticajem opijata.

 

Ali, možda i najveća nepoznanica je kako se tijelo djevojke našlo u zgradi udaljenoj nekoliko stotina metara od stana u kojem je Radoje R. u petak naveče boravio s djevojkom.

 

Djevojka je bila zamotana u tepih i ostavljena pred podrumom u zgradi u Zemljakovoj ulici. Umrla je u stanu u Šenovoj. Zasad nije jasno kako je i kad tačno tijelo preneseno te da li je muškarac imao pomagača s obzirom na to da nije lako prenijeti tijelo umotano u tepih.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI