Strašna tragedija

U saobraćajnoj nesreći poginule sestre Elma i Irma Usto, kćerke bivšeg specijalca MUP-a RBiH

Hronika 17.02.20, 08:49h

U saobraćajnoj nesreći poginule sestre Elma i Irma Usto, kćerke bivšeg specijalca MUP-a RBiH
Policija traga i za osobom koja je snimala sabraćajnu nesreću prije dolaska policije i pobjegla sa mjesta nesreće, što se klasificira kao prekršaj za širenje privatnog snimka bez dozvole

 

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko četiri sata u Göteborgu poginule su četiri osobe čija je starost oko 20 godina, a, kako je Faktoru potvrđeno, nažalost, među stradalim su i dvije sestre Elma (19) i Irma Usto (20).

 

One su kćerke Dženane i Midhata Uste Mirze, koji je u ratu bio pripadnik Specijalne jedinice MUP-a RBiH, a prijatelji i rodbina su ga zvali Čupo. Poslije rata odselio se u Švedsku gdje živi i radi.

 

- Još smo u šoku. Nema više mojih unuka. Mnogo su voljele Sarajevo i često su dolazile da obilaze rodbinu i prijatelje. U aprilu su trebale doći u Sarajevo sa ocem na dan policije i već su bile rezervisale karte – rekao je djed Alija Usto koji je dodao da su roditelji još uvijek u bolnici nakon što im je saopćena vijest o tragičnoj smrti kćerki.

 

Brojni mediji u Švedskoj pišu o tragičnoj nesreći u Göteborgu.

 

- Policija je dobila obavijest oko 04.07 sati da je jedan automobil udario direktno u betonski stub na dijelu autoputa E20 Olskroksmotet, koji prolazi sredinom Göteborga. Uzrok nesreće je najvjerovatnije klizavost i neprilagođena brzina.

 

Policija traga i za osobom koja je snimala sabraćajnu nesreću prije dolaska policije i pobjegla sa mjesta nesreće, što se klasificira kao prekršaj za širenje privatnog snimka bez dozvole - piše Göteborgs-Posten.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI