Učite od nje

Mlada majka otkrila trik: Budilnik mi je spasio seksualni život, evo kako!

Lifestyle 15.02.20, 20:25h

Mlada majka otkrila trik: Budilnik mi je spasio seksualni život, evo kako!
Osjećala sam se kao da je vrijeme stalo, kao da stignem napraviti sve što želim

 

Djeca su napokon zaspala, vi se istuširali i ušuškali u krevet, pridružuje vam se i partner te kreće vaša zabava. Na mobitelima. Ležite jedno kraj drugog, možda se i dodirujete, ali zapravo ste totalno zalijepljeni za ekran dok skrolate Instagramom ili ste već jako duboko zašli u YouTube sfere i upravo se smijete videu u kojemu Amerikanac isprobava meksičku hranu na ulicama Vijetnama. Svjetlo vašeg omiljenog uređaja vas lagano uspavljuje, a da s partnerom niste progovorili više od nekoliko riječi. Zadnjeg seksa se ni ne sjećate.
Krajnje je vrijeme za digitalni detoks!


O čemu se radi, najlakše je objasniti na primjeru. Australska novinarka Siobhan Wend (26) shvatila je da sobu treba isprazniti od gadgeta kada je shvatila da svaku večer satima istražuje nepoznate ljude na Instagramu, a njen suprug za to vrijeme gleda smiješne videa, piše Jutarnji.


Njena dnevna rutina prije detoksa je poznata mnogima – na putu do posla čitala je mailove, cijeli dan je bila na računalu, nakon posla pokupila djecu iz vrtića, na brzinu napravila večeru, okupala djecu i izvalila se u krevet gdje se opuštala uz društvene mreže sve dok nije utonula u san.


Njen suprug je nakon cjelodnevnog posla kod kuće još morao raditi, budio se usred noći kako bi poslao neke mailove koje je zaboravio tijekom dana i nadopunio to-do listu za sutra. Za seks jednostavno nije bilo ni vremena ni volje. Odlučili su se za jednomjesečni eksperiment – mjesec dana bez mobitela, laptopa, tableta i televizije nakon 18 sati. Čak su postavili kutiju u koju su stavljali uređaje nakon dolaska kući s posla. Prva noć bila je čudna, Siobhan je stalno tragala za svojim mobitelom. Kako bi skrenula pažnju sa želje za društvenim mrežama skuhala je večeru, napravila si kupku i krenula čitati knjigu koju je planirati pročitati prije dvije godine.

 
- Osjećala sam se kao da je vrijeme stalo, kao da stignem napraviti sve što želim – napisala je kasnije. Počela je razgovarati sa svojim suprugom i, nakon više sedmica, njihov seksualni život se vratio. Spavali su cijelu noć, bez buđenja i provjeravanja mobitela. Njihovo 24-satno radno vrijeme napokon je došlo kraju i počeli su istinski uživati u svakom trenutku. Seks je bio kao na početku veze, a nakon 15. dana počeli su vježbati i izvan spavaće sobe.


- Instagram i Netflix uvijek su bili moj porok i ostat će. No, za nekoliko godina se nećete sjećati dva sata koja ste proveli bjesomučno skrolajući na mobitelu ili samo buljeći u televiziju. Ta dva sata iskoristite bolje i stvorite uspomene s onima koje volite – poručila je mlada majka nakon digitalnog detoksa.

 
Osim boljeg sna i zdravlja, digitalni detoks spavaće sobe učinit će čuda za vaš seksualni život. Nakon što smanjite vrijeme na društvenim mrežama, osjećat ćete se više seksi. Naime, plastični kirurzi primjećuju porast plastičnih operacija jer pacijenti žele izgledati što sličnije Instagram fotografijama, a kada prestanete biti bombardirani savršenim licima i još savršenijim tijelima, osjećat ćete se bolje u svojoj, mrvicu nesavršenijoj, koži.


Facebook je mreža koja korisnicima zadaje najviše anksioznosti, 20 posto Amerikanaca izjavilo je da se nakon korištenja osjeća loše raspoloženo što, naravno, utječe na libido. Studije su dokazale povezanost između korištenja Facebooka i bračnih svađa. Ako ste na Faceu više od jednom dnevno, češće ćete se svađati s partnerom, vjerojatno zbog "savršenih" veza i brakova koji mogu dovesti do toga da se u vlastitoj zajednici ne osjećate dobro. A najjednostavnije od svega – imat ćete više vremena i znat ćete ga više cijeniti. Zato nemojte čekati novogodišnje odluke već s digitalnim detoksom krenite odmah!

 

5 jednostavnih koraka za potpuni digitalni detoks


1. Recite NE distrakcijama – kako se probuditi bez alarma na mobitelu? Nabavite analognu budilicu, a mobitele ostavite u dnevnoj sobi. Ako baš nikako ne možete bez smartphonea u spavaćoj sobi, najmanje što možete je ugasiti mobilne podatke kako bi zračenje bilo manje.


2. Dosta s plavim svjetlom – Znanstveno je dokazano da plavičasto svjetlo mobitela negativno utječe na vaš ciklus spavanja i preporučuje se da najmanje dva sata prije no što utonete u san ne gledate u plave ekrane. Ako je to nemoguće, barem stavite naočale sa zaštitom od svjetla elektroničkih uređaja.


3. Neka se Wi-Fi odmori – preko noći jednostavno ugasite bežični internet kako biste sami sebe potaknuli da ne koristite gadgete.


4. Samo vaša oaza - kada ste iz spavaće sobe maknuli sve uređaje, uredite je tako da dobijete volju valjati se s partnerom u krevetu. To znači - uložite u čvrst krevet koji ne škripi, udoban i ne premekan madrac, pamučnu posteljinu, mekane jastučiće i romantičnu rasvjetu.

 

5. Podsjetite sami sebe – napravite mini podsjetnike i postavite ih po sobi kako biste se sjetili isključiti uređaje koje ne koristite te kako biste podsjetili sami sebe da to radite za sebe, svoje zdravlje i dragocjeno vrijeme s bližnjima.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI