POMAHNITALA ZIMA

Opet stiže drastična promjena vremena: Nakon kiše i snijega, potpuni zaokret, a temperature skaču i do...

Hronika 15.02.20, 09:31h

Opet stiže drastična promjena vremena: Nakon kiše i snijega, potpuni zaokret, a temperature skaču i do...
Već za sutra se najavljuje najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu zemlje do 15

 

 

Danas u Bosni pretežno oblačno prije podne. U jutarnjim satima malo kiše može pasti u nizinama u centralnim i istočnim područjima, a u višim područjima malo snijega. 


U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje. U većem dijelu Hercegovine sunčano vrijeme. Oblačnije prije podne na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura koja će poslije podne oslabiti. 


Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu zemlje do 8. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni.


Sutra se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 7. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu zemlje do 15.


U ponedjeljak, 17. februara, u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno će biti magle u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 6. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15.


U utorak, 18. ebruara, u Bosni postepeno naoblačenje sa sjevera od jutarnjih sati prema sredini dana. Slabe padavine u sjevernim područjima zemlje. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. 


Vjetar u jutarnjim satima slab južnog smjera. Postepeno će vjetar mijenjati smjer na sjever i sjeveroistok. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 7. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15.


Nakon toga, meteorolozi najavljuju dalji porast temperature, koja će se ponegdje penjati i do 20 stepeni, uprkos februaru 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI