Naša posla

Hrvat uhapšen zbog prevare: U Austriji primio 40.000 eura socijalne pomoći, a u drugoj državi ima firmu veće vrijednosti

Hronika 14.02.20, 16:01h

Hrvat uhapšen zbog prevare: U Austriji primio 40.000 eura socijalne pomoći, a u drugoj državi ima firmu veće vrijednosti
Također ga se sumnjiči da je počinio više prijevara na štetu nekoliko tvrtki u Austriji i tim kaznenim djelima počinio materijalnu štetu od najmanje 210.000 eura

 

Na temelju europskog uhidbenog naloga koje je raspisalo Državno odvjetništvo u Beču, u Rijeci je uhićen 34-godišnji hrvatski državljanin, osumnjičen da je počinio kazneno djelo profesionalne teške prijevare, izvijestili su u petak iz Policijske uprave primorsko-goranske.


 Nakon kriminalističke istrage, a po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci, 34-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.


Osumnjičeni 34-godišnjak je uhićen suradnjom policijskih službenika Policijske postaje Opatija i austrijske policije iz Beča, uz koordinaciju Službe za međunarodnu policijsku suradnju, Uprave kriminalističke policije.


Državno odvjetništvo u Beču raspisalo je za njim europski uhidbeni nalog 30. listopada 2019.. Sumnja se da je u prošle dvije godine u Austriji prijavio lažno imovinsko stanje, pa mu je iz austrijskog državnog proračuna isplaćeno oko 40.000 eura namijenjenih za svakodnevni život, iako ima registriranu tvrtku veće materijalne vrijednosti u drugoj državi.


Također ga se sumnjiči da je počinio više prijevara na štetu nekoliko tvrtki u Austriji i tim kaznenim djelima počinio materijalnu štetu od najmanje 210.000 eura, javlja Hina.


(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI