Spektakularno polufinale

Đoković deklasirao Federera za finale Australian Opena

Sport 30.01.20, 12:41h

Đoković deklasirao Federera za finale Australian Opena
Dugo u prvom setu nije Novak imao rješenje za razorne servise velikog rivala, bio je na pragu gubitka prvog seta, kada je Federer poveo sa 5:2 servisom ostavivši Đokovića na nuli. Uzvratio je Novak žestoko, oduzeo je servis bez izgubljenog poena, pa uveo duel u taj-brejk, u kom je uz nove majstorije samo jedan poen ostavio Švajcarcu

 

Novak Đoković i Roger Federer odigrali su spektakularno polufinale Australian Opena, a srpski teniser je na dominantan način došao do pobjede od 7:6 (1), 6:4, 6:3!

 

U jubilarnom 50. susretu sa Rogerom, Đoković je došao na korak do 8. titule u Melburnu, odnosno 17. na svim Grand slamovima! Tri puta je Novaku uspjelo da odbrani titulu u Australiji, na pragu je da to učini četvrti put protiv pobjednika meča Dominic Thiem - Aleksander Zverev, najverovatnije u nedjelju u 9.30, što je standardan termin za udarne duele na ovom turniru.

 

Novak je potvrdio klasu od početka turnira, samo je u prvom kolu izgubio jedan set od Jana Lenarda Štrufa, poslije čega je usledila potpuna dominacija, krunisana protiv Švajcarca. Roger je prevazišao Tenisa Sandgrena u četvrtfinalu tek poslije pet setova i sedam sačuvanih meč lopti, nije imao snage da napravi novi podvig protiv najvećeg rivala u karijeri, iako je vrhunski počeo meč.

 

Dugo u prvom setu nije Novak imao rješenje za razorne servise velikog rivala, bio je na pragu gubitka prvog seta, kada je Federer poveo sa 5:2 servisom ostavivši Đokovića na nuli. Uzvratio je Novak žestoko, oduzeo je servis bez izgubljenog poena, pa uveo duel u taj-brejk, u kom je uz nove majstorije samo jedan poen ostavio Švajcarcu.

 

(DEPO PORTAL, BIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI