Bio je najpopularniji u bivšoj državi

Gala hotel na Jadranu pretvara se u luksuz od 227 soba: Zvijerke ex-Jugoslavije odsjedale su u njemu...

Biznis Klub 27.01.20, 21:32h

Gala hotel na Jadranu pretvara se u luksuz od 227 soba: Zvijerke ex-Jugoslavije odsjedale su u njemu...
Otvorenje novoobnovljenog hotela planirano je za ljetnu sezonu 2021., a tijekom ove godine objekt će biti zatvoren

 

 


Pulski hotelijer Arena Hospitality Group ove godine ulaže čak 363 milijuna kuna u svoj portfelj na jugu Istre. Najveća je investicija, od oko 245 milijuna kuna, ona u pulski hotel Brioni na Verudeli, koja se očekuje već dugi niz godina, a potrajat će dvije godine, zatim u obližnje apartmansko naselje Arena Verudela Beach te medulinski kamp Arena Grand Kažela, piše Novac.hr.


Kompletno uređenje i repozicioniranje popularnog hotela Brioni je počelo je ove godine. Otvorenje novoobnovljenog hotela planirano je za ljetnu sezonu 2021., a tijekom ove godine objekt će biti zatvoren. 


Hotel je sagrađen početkom sedamdesetih godina i bio je jedan od najpopularnijih u bivšoj Jugoslaviji. U njemu su boravile mnoge poznate osobe tog vremena. U hotelu na sedam katova preuredit će se sobe te ostali sadržaji poput dvorana za sastanke i konferencije, zatvoreni bazen, wellness centar sa saunama i prostorijama za opuštanje, fitness centar te vanjski infinity bazen sa sunčalištem.


Nakon kompletne obnove, bit će to suvremeni luksuzni hotel sa 227 soba i suiteova s ambicijom da postane perjanica hotelskog poslovanja Arena Hospitality Groupa, poručuju iz te tvrtke.


Nekoliko restorana i barova u hotelu nudit će svojim gostima raznoliku gastronomsku ponudu od lokalne, mediteranske kuhinje do internacionalnih specijaliteta iz raznih dijelova svijeta. Nakon investicije hotel će biti označen svjetski priznatim hotelskim brendom visoke kvalitete, dodaju u Arena Hospitalityju.


Nedaleko od hotela Brioni na području Verudele nastavlja se preuređenje apartmanskog naselja Arena Verudela Beach, vrijedno 68 milijuna kuna. Lani se obnovilo deset smještajnih jedinca, a ove je godine na red došlo preostalih 146 apartmanskih jedinica.


- Moderno uređeni i potpuno opremljeni apartmani za smještaj od četiri do šest osoba bit će kategorizirani s četiri zvjezdice. Uz smještajne jedinice, kompletno će se obnoviti i restoran Svjetionik, koji se nalazi na plaži ispred samog naselja, a time i kvalitetu cijelog turističkog proizvoda. U tijeku je i kompletna renovacija restorana Yacht ispod hotela Park Plaza Histria, u kojem se obnavljaju javni prostori i sobe, ističu u spomenutoj hotelskoj grupaciji.


U svoj medulinski kamp Kažela ove će godine uložiti 50 milijuna kuna, s time da su lani u ovo područje investirali čak 150 milijuna kuna.


Nastavlja se druga faza investicije u kamp Arena Grand Kažela, koja će ga pretvoriti u moderan i visokokvalitetan kamping objekt s četiri zvjezdice. Ovogodišnji radovi uključuju daljnju zamjenu mobilnih kućica i postavljanje još 45 novih luksuznih Camping Homeova. Za vlasnike modernih kampera prilagodit će se luksuzne, prostrane parcele na najboljim, "premium" pozicijama uz more. Radi se o velikim parcelama površine veće od 150 četvornih metara, koje nude kompletnu infrastrukturu - struju, vodu i odvod. U sklopu investicije renovirat će svi sanitarni čvorovi namijenjeni gostima kamping parcela, čime će se podići konkurentnost među ostalim kampovima, navode u pulskoj tvrtki.


Uz navedeno, u cijelosti će se renovirati restoran, bar i sportski centar uz hortikulturno uređenje javnih površina. Na prostoru cijelog kampa gostima će biti dostupan brz bežični internet te usluga IPTV-a (TV kanali putem nove OTT tehnologije) putem smart TV-a u Camping Homeovima te mobilnih uređaja i aplikacija.


Inače, lani je tvrtka u svoj turistički portfelj uložila više od 250 milijuna kuna. To se odnosilo na prvu fazu ulaganja u kamp Arena Grand Kažela i prvih deset smještajnih jedinica apartmanskog naselja Arena Verudela Beach. Ovogodišnjim investicijama Arena Hospitality Group gotovo će u potpunosti obnoviti svoje kapacitete na Verudeli i dovesti ih na razinu od četiri zvjezdice, piše Novac.hr.

 

Više fotografija pogledajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI