doznajte vremensku prognozu za bih

Zrak opet vrlo nezdrav, hoće li nas vrijeme poslužiti bar za vikend i rastjerati štetne čestice?

Hronika 24.01.20, 10:53h

Zrak opet vrlo nezdrav,  hoće li nas vrijeme poslužiti bar za vikend i rastjerati štetne čestice?
Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera

 

Prema jutrošnjim mjerenjima zrak je vrlo nezdrav u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Lukavcu sa visokim vrijednostima čestica PM 10 i PM2,5. Za vikend se u BiH očekuje promjena vremena koja bi mogla utjecati na smanjenje zagađenosti zraka. 

 

U subotu se očekuje kiša, a vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.

 

U nedjelju, 26.01.2020., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom u drugoj polovini dana. Na planinama će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C.

 

U ponedjeljak, 27.01.2020., u Bosni i Hercegovini veći dio dana oblačno sa slabom kišom. Na planinama će padati snijeg. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

 

(NAP, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI