u pitanju maloljetni pacijent

Horor u UKC-u Banja Luka: Uhapšen doktor, istražuje se obljuba nad nemoćnom osobom

Hronika 20.01.20, 14:03h

Horor u UKC-u Banja Luka: Uhapšen doktor, istražuje se obljuba nad nemoćnom osobom
U UKC-u RS-a Banja Luka su istakli da je za njih "pacijent svetinja", te da neće dozvoliti da i najmanja sumnja u bludne radnje ne bude do kraja istražena

 

Iz Policijske uprave Banja Luka danas je potvrđeno da su njihovi policijski službenici danas zaprimili prijavu da je u UKC-u Banja Luka počinjemo krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem, prenosi Faktor.

 

- Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo uhapšen je D. G. U koordinaciji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banja Luka preduzima se niz operativnih i istražnih radnji u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti krivičnog djela - saopćeno je.

 

Nezvanično saznajemo da je uhapšen Darko Golić, načelnik Klinike za anesteziju i inteznivno liječenje Banja Luka.

 

Kako smo ranije objavili, zbog sumnje u navodno seksualno uznemiravanje jednog pacijenta od načelnika klinike su prijavili sami radnici i uprava ove najveće zdravstvene ustanove u RS-u.

 

U UKC-u RS-a Banja Luka su istakli da je za njih "pacijent svetinja", te da neće dozvoliti da i najmanja sumnja u bludne radnje ne bude do kraja istražena.

 

- Za nas je pacijent svetinja. Odmah po saznanju da postoje sumnje u određene nedozvoljene radnje, obratili smo se policiji i tužilaštvu. Ako postoje i najmanje indicije, one moraju biti do kraja istražene - izjavio je za Faktor generalni direktor UKC-a RS-a Vlado Đajić.

 

Srpskainfo saznaje da su bludne radnje počinjene prema maloljetnom pacijentu.

 

Do okončanja istrage, doktor je suspendovan sa radnog mjesta.

 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI