OD ŽUTOG DO CRVENOG METEOALARMA

U Hrvatskoj od ranog jutra pada snijeg, meteorolozi izdali niz upozorenja, najavljuju i orkanski vjetar

Hronika 19.01.20, 15:02h

U Hrvatskoj od ranog jutra pada snijeg, meteorolozi izdali niz upozorenja, najavljuju i orkanski vjetar
Hrvatski meteorolozi najavljuju i za naredne dane udare jakog vjetra i novog snijega, pa su cijelu Hrvatsku putem Meteoalarma izdana upozorenja

 

 


U skladu s najavama meteorologa, u subotu i noći na nedjelju u više dijelova Hrvatske počeo je padati snijeg, ali prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda od 7 sati ujutro, nigdje ga nema u ogromnim količinama. Najviše ga je napadalo u Kutini, u kojoj je snježni pokrivač visok 6 centimetara, dok je na mjernim postajama Plitvička jezera i Zavižan visok 4 centimetra.


Slab snijeg povremeno pada i u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Moguća je poledica. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim udarima, prenosi Jutarnji.hr.


A prema najnovijoj prognozi DHMZ-a, tokom današnjeg dana u unutrašnjosti Hrvatske i dalje će biti povremeno snijega i susnježice, dok je u nizinama poslijepodne moguća i kiša. Na Jadranu djelomično razvedravanje, a još prijepodne mjestimice oblačnije uz kišu na južnom dijelu.


No, hrvatski meteorolozi najavljuju i za naredne dane  udare jakog vjetra i novog snijega, pa su cijelu Hrvatsku putem Meteoalarma izdana upozorenja: žuta za najveći dio unutrašnjosti gdje se očekuje snijeg, te za dobar dio Dalmacije i njezina zaleđa gdje se očekuje jaka bura; narančasta za sjeverno primorje, Kvarner i Istru, gdje je najavljena vrlo jaka bura, te crveno upozorenje za Podvelebitski kanal gdje će puhati bura s orkanskim udarima od 130 kilometara na sat.


Ipak, sljedećeg tjedna vrijeme će biti umjereno do pretežno oblačno, a potom sunčanije. Vjetar će postepeni slabiti pa će od utorka uz jugozapadnjak biti i malo toplije. 


Na Jadranu će bura početkom tjedna biti još jaka i olujna, u utorak će oslabiti, potom ponegdje tek umjeren sjeverozapadnjak. 


Temperatura bez veće promjene, jutra u unutrašnjosti postupno hladnija, a dani topliji.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI