Definitivan odlazak iz Buckinghamske palače

Princ Harry i supruga od sada sami plaćaju životne troškove, a kraljica je zbog jedne stvari posebno ponosna na Meghan

Lifestyle 19.01.20, 12:06h

Princ Harry i supruga od sada sami plaćaju životne troškove, a kraljica je zbog jedne stvari posebno ponosna na Meghan
Oni više neće koristiti svoje naslove "Kraljevskog visočanstva", navodi se u najavi iz Buckinghamske palače koja je nastojala okončati nemire u monarhiji započete početkom januara

 

 

Princ Harry i njegova supruga Meghan više neće biti zaposleni u britanskoj monarhiji i sami će plaćati životne troškove, saopćeno je iz Buckinghamske palače, javlja Reuters.


Oni više neće koristiti svoje naslove "Kraljevskog visočanstva", navodi se u najavi iz Buckinghamske palače koja je nastojala okončati nemire u monarhiji započete početkom januara, kada je par najavio da žele smanjiti broj službenih dužnosti i provesti više vremena u Sjevernoj Americi.


Kraljica i stariji članovi porodice sastali su se prošle sedmice kako bi razgovarali o situaciji i bili su u „konstruktivnim i prijateljskim“ razgovorima s dužnosnicima o odstupanjima 35-godišnjeg Harryja i njegove američke supruge, bivše glumice Meghan, 38 godina.


- Harry, Meghan i Archie uvijek će biti voljeni članovi moje porodice. Shvatam izazove koje su iskusili kao rezultat intenzivnog nadzora u posljednje dvije godine i podržavam njihovu želju za samostalnijim životom  - izjavila je kraljica Elizabeta.


Kraljica je rekla da je "posebno ponosna" na to koliko je Meghan brzo postala članica kraljevske porodice. Par se vjenčao 2018. na raskošnoj ceremoniji u svom domu u dvorcu Windsor, zapadno od Londona.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI