razgovor o aktuelnom stanju

Sastanak Tegeltija-Nelson: Neophodno usvojiti budžet institucija BiH za 2020. godinu

Front 14.01.20, 16:21h

Sastanak Tegeltija-Nelson: Neophodno usvojiti budžet institucija BiH za 2020. godinu
- Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija sastao se s ambasadorom SAD-a Ericom Nelsonom s kojim je razgovarao o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i regionu, te o mogućnostima unapređenja saradnje dvije zemlje

 

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Ericom Nelsonom, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Tegeltija i Nelson razgovarali su o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i regionu, te o mogućnostima unapređenja saradnje dvije zemlje.

 

Ovom prilikom Tegeltija je upoznao Nelsona da su prioriteti u radu novoformiranog Vijeća ministara nastavak provođenja ekonomsko-socijalnih reformi koje za cilj imaju poboljšanje poslovnog i privrednog ambijenta, kao i životnog standarda građana, te nastavak evropskih integracija uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma i poštovanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

 

Tokom sastanka sagovornici su iskazali zajednički stav o neophodnosti usvajanja budžeta institucija BiH za 2020. godinu do kraja prvog kvartala tekuće godine.

 

Ovom prilikom predsjedavajući Vijeća ministara je naglasio da će budžetom biti obezbijeđeno dovoljno sredstava za nesmetano funkcionisanje svih institucija koje se finansiraju iz budžeta BiH.

 

Sagovornici su zajednički ocijenili i da je dosadašnja saradnja dvije zemlje bila dobra, te izrazili očekivanje da će biti nastavljena i u narednom periodu, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

(AA/mr)

 

BLIN
KOMENTARI