Povratak američke teniske legende

Serena Williams osvojila prvi naslov kao majka, cijeli iznos će donirati za žrtve požara u Australiji

Sport 12.01.20, 11:00h

Serena Williams osvojila prvi naslov kao majka, cijeli iznos će donirati za žrtve požara u Australiji
Serena Williams nije uspjela osvojiti duplu krunu, jer je u finalu parova u kombinaciji s Dankinjom Caroline Wozniacki poražena sa 6-4, 6-4 od američkog para Asia Muhammad - Taylor Townsend

 

Američka teniska legenda Serena Williams osvojila je svoj prvi naslov nakon što je postala majkom i prekinula trogodišnji post svladavši u nedjeljom finalu WTA turnira u Aucklandu sunarodnjakinju Jessicu Pegulu 6-3, 6-4 po setovima.

 

Serena Williams je u septembru 2017. rodila kćer Alexis Olympiju te je od tada izgubila svih pet finala koja je igrala: dva u Wimbledonu (2018. i 2019.), dva na US Openu (2018. i 2019.) te prošle godine u Torontu.

 

Ovo je 73. naslov u karijeri za 38-godišnju osvajačicu 23. pojedinačna Grand Slam naslova, a prvi od trijumfa na Australian Openu 2017. Pegula je ostala na jednom naslovu iz tri finala na WTA turnirima, a osvojila ga je prošle godine u Washingtonu.

 

Serena Williams nije uspjela osvojiti duplu krunu, jer je u finalu parova u kombinaciji s Dankinjom Caroline Wozniacki poražena sa 6-4, 6-4 od američkog para Asia Muhammad - Taylor Townsend, javila je Hina.

 

Serena Williams je u pobjedničkom govoru poručila da će sav novac zarađen u Aucklandu donirati u fond za žrtve požara u Australiji, a tome će dodati i iznos koji će biti prikupljen na aukciji za svaku odjevnu kombinaciju koju je nosila tokom ovog turnira.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI