Nakon 'mjeseci razmišljanja i unutrašnjih previranja'

Meghan Markle i princ Harry šokirali objavom da se povlače i finansijski osamostaljuju: Ovo su pravi razlozi...

Lifestyle 09.01.20, 17:35h

Meghan Markle i princ Harry šokirali objavom da se povlače i finansijski osamostaljuju: Ovo su pravi razlozi...
U Britaniji se, međutim, uveliko priča da je niz drugih razloga zbog kojih su odlučili da se povuku

 

 

Meghan Markle i princ Harry u centru su drame koja se od sinoć događa kada su odlučili da objave pismo u kojem navode da se povlače iz javnog života, te da žele da se finansijski osamostale, prenosi Blic.

 

Iako nije baš najjasnije čime će se par u životu baviti, pismo je veoma potreslo sve članove kraljevske porodice, ali i čitavu javnost koja budno prati sva dešavanja putem inostranih medija.

 

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su u jučerašnjem obraćanju javnosti rekli da žele da se povuku kao "stariji članovi" kraljevske porodice, te da žele da rade kako bi postali finansijski nezavisni, dok se o ovome i te kako priča širom planete.

 

- Poslije mnogo mjeseci razmišljanja i unutrašnjih previranja, riješili smo da ove godine napravimo promjenu i pokušamo da stvorimo novu progresivnu ulogu unutar ove institucije. Želimo da se povučemo kao stariji članovi kraljevske porodice i da radimo na tome da budemo finansijski nezavisni, dok kontinuirano i u potpunosti podržavamo Njeno Kraljevsko Visočanstvo Kraljicu - naveli su Meghan i Harry sinoć na društvenim mrežama.

 

U Britaniji se, međutim, uveliko priča da je niz drugih razloga zbog kojih su odlučili da se povuku, a da je glavni taj što kraljica Elizabeta II - ne podnosi mladi par.

 

Pojedini ističu da ona na njih ne gleda blagonaklono jer previše troše, obračunavaju se sa tabloidima putem tužbi i preko sudova, dok Meghanino rivalstvo sa Kate Middleton više ne može da se prikrije.

 

Šta je potpuna istina znaju samo akteri ove priče, dok nema sumnje da će se o ovome i te kako pričati i u danima koji su pred nama.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI