preciznije ne može

Psihološki profil svih horoskopskih znakova: Kad ovo saznate, čitat ćete ih kao otvorenu knjigu!

Zabava 09.01.20, 11:49h

Psihološki profil svih horoskopskih znakova: Kad ovo saznate, čitat ćete ih kao otvorenu knjigu!
Prepoznaje one koje žele da ga iskoriste, a prema njima zna da bude i izuzetno strog i grub

 

Naučite kako da "pročitate" baš svaki horoskopski znak!

 

Ovan
Provokativan, bučan, energičan i neustrašiv, Ovan je znak koji će svugdje biti primijećen. Njegovo žustro kretanje i živa gestikulacija odaju nervoznu osobu koju ne drži mjesto i kojoj uvijek nedostaje riječi da izrazi sve što osjeća. I njegov hod odaje osobu koju ne drži mjesto i koja želi što prije da stigne do cilja. Čini se da rođeni u tom vatrenom znaku na sve moraju da reaguju, a kako redovno i bezazlenu kritiku shvataju kao napad ili izazov, i reakcije su im burne. Za njih se vezuju brojne krajnosti, a odnosi s drugima najčešće im se vrte oko ljubavi i mržnje. Ne vole ništa osrednje, a nikad osrednje i ne daju. Iz sebe izvlače maksimum i dostojanstveno odbijaju mrvice prijateljstva, ljubavi...

 

Važe za tešku, tvrdoglavu i naprasnu osobu koja uvijek tjera po svome i sve gleda kroz svoju prizmu. Tipičan Ovan rečenicu počinje sa "Ja", u društvu je glasan i često nadmen, a u poslovnim odnosima ne baš vičan saradnji. Premda mu prijatelji prigovaraju kako se previše hvali i uvijek ustraje na svom mišljenju, ipak je mnogo onih koji ga iskreno vole, jer on je velikodušan, osjećajan, otvoren i pošten. Njegova drskost i pokoja uvreda biće mu oproštena jer će svoju privrženost dokazati na drugi način. Kad ga neko naljuti, reći će i ono što ne misli, samo da ga povrijedi. Brzo plane, ali bijes mu ne traje dugo. Nakon oluje koju je izazvao, ponovno je vedar – kao da se ništa nije dogodilo. Neće se izviniti, nego će se svojim postupcima iskupiti.

 

Bik
Bik je odlučan, temeljan i uporan. Kao i ostali zemljani znakovi, racionalan je, oprezan i analitičan, ali nije kao Djevica sitničav, niti opsjednut karijerom kao Jarac. Želi da uspije, ali nije mu cilj samo da radi i bude uspješan – želi da uživa u životu, izgradi dom, porodicu, ostavi nešto iza sebe. Osjećanja dobro kontroliše, apsolutno je predan zadacima koje sebi zadaje, a sticanje i posjedovanje najviše ga ispunjava. Ima jasne ciljeve koje želi da dostigne, ali ne i snove, jer nije tip sanjalice i idealista koji teži nečemu, što se u njegovom vremenu ne može ostvariti.

 

Vrlo je strpljiv, tvrdoglav i istrajan, a od svojih ciljeva rijetko odustaje, osim kad je razočaran. Može danonoćno da radi bez predaha, ali isto tako poznaje i razdoblja lijenosti, nepokretnosti i malodušnosti. To je melanholik koji voli da se prepušta uspomenama i ljubavnim maštanjima, zaboravljajući pritom na važne stvari koje mora da obavi. Ali ima dovoljno odlučnosti i snage da se na vrijeme trgne. Većinom je dobroćudan, ali ne i naivan. Prepoznaje one koje žele da ga iskoriste, a prema njima zna da bude i izuzetno strog i grub. U društvu ne važi za veliku pričalicu, nije ni posebno zabavan ni duhovit, ali voli takve osobe. Ne spada u rasipnike, ali kad se radi o ličnim zadovoljstvima, široke je ruke.

 

Profil ostalih znakova zodijaka potražite ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI