Premijer Izraela Benjamin Netanyahu

Izrael ne treba uvlačiti u konflikt Irana i SAD-a, nemamo veze s ubistvom generala Soleimanija

Front 07.01.20, 10:22h

Izrael ne treba uvlačiti u konflikt Irana i SAD-a, nemamo veze s ubistvom generala Soleimanija
Izraelska televizija “Channel 13“ javlja da su izraelski obavještajci na sastanku kazali da je mala vjerovatnoća da bi Iran mogao izvesti napad na Izrael jer ta zemlja nije učestvovala u napadu koji se dogodio u petak u Bagdadu

 

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu izjavio je kako njegova zemlja ne bi trebala biti uvučena u konflikt između Irana i Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

 

Netanyahu je na sjednici Kabineta nacionalne sigurnosti Izraela kazao da je iranski general Qassem Soleimani ubijen u napadu kojeg su izvele američke snage i da Izrael nije umiješan u to, prenosi Anadolu Agency (AA).

 

On je također kazao da će Izrael i dalje podržavati pravo SAD-a na samoodbranu, a ministrima u svom kabinetu je naložio da to naglašavaju u medijskim nastupima.

 

Izraelska televizija “Channel 13“ javlja da su izraelski obavještajci na sastanku kazali da je mala vjerovatnoća da bi Iran mogao izvesti napad na Izrael jer ta zemlja nije učestvovala u napadu koji se dogodio u petak u Bagdadu.

 

Tenzije na Bliskom istoku eskalirale su nakon napada u kojem su američke snage u petak u Bagdadu ubile iranskog generala Qassema Soleimanija, komandanta odreda Quds, odnosno elitne jedinice Revolucionarne garde Irana.

 

Zvanični Teheran zaprijetio je da će odgovoriti na američki napad.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI