Očekuju da će odlučiti do Nove godine

Ibrahimović dobio neuobičajenu ponudu, spašava posrnulog velikana: 'Potpisat ću za tim koji ponovno uči pobjeđivati'

Sport 25.12.19, 12:03h

Ibrahimović dobio neuobičajenu ponudu, spašava posrnulog velikana: 'Potpisat ću za tim koji ponovno uči pobjeđivati'
Ibrahimović je bez kluba nakon odlaska iz LA Galaxyja

 

U Milanu očekuju da će Zlatan Ibrahimović do kraja godine prihvatiti ponudu, objavili su italijanski mediji.

 

Pregovori između slavnog kluba i švedskog napadača prekinuti su prošle sedmice, ali su obnovljeni i Ibrahimović je blizu povratka na San Siro. Milan je poslao neuobičajenu ponudu Zlatanu - dobit će ugovor na šest mjeseci, a sam će se morati izboriti za dodatnu godinu.

 

Italijani pišu da će se ugovor automatski produžiti ako Zlatan do kraja sezone odigra određen broj utakmica i postigne određen broj golova. Prethodna ponuda bila je da se ugovor automatski produži ako Milan izbori Evropu, ali slavni klub je u italijanskom prvenstvu daleko od mjesta koja vode u evropska natjecanja.

 

Ibrahimović je bez kluba nakon odlaska iz LA Galaxyja. Ibrahimović je u Milanu igrao od 2010. do 2012. godine i u drugoj sezoni s 28 golova bio najbolji strijelac lige. U Italiji je igrao još za Juventus i Inter.

 

Nedavno je Zlatan govorio o povratku u Italiju.

 

"Potpisat ću za ekipu koja ponovno uči pobjeđivati, želi oživjeti svoju povijest i traži izazov. To je jedini način da pronađem dovoljno motivacije i ponovno iznenadim onim što mogu. Nogometašu nije važno samo u kojoj ekipi igra, mora se poklopiti puno toga, čak i zahtjevi moje porodice. Uskoro se vidimo u Italiji", rekao je.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI