PRVI ISPIT PRINCIPIJELNOSTI

Vranješ se vraća u reprezentaciju? Hoće li Bajević zanemariti sve skandale i navijače, i pozvati ga kao igrača?!

Sport 25.12.19, 11:52h

Vranješ se vraća u reprezentaciju? Hoće li Bajević zanemariti sve skandale i navijače, i pozvati ga kao igrača?!
Bajević je taj koji mora procijeniti da li je poziv Vranješu rizik i koliko dobija, a koliko gubi sa takvim pozivom

 

Izvor: Hayat.ba

Piše: Jasmin Ligata

 

Svima je već poznato da je njegovo ime Dušan Bajević, starijim zaljubljenicima najvažnije sporedne stvari, poznat kao Princ sa Neretve.


Kada je bio u naponu snage, Bjević je bio idealna osoba za vođenje našeg nacionalnog tima. Čovjek je koji je trpi nedisciplinu i za razliku od mnogih, nepopustljiv je i principijelan. Upravo bi mu to mogao biti kamen spoticanja u odnosu sa javnošću i navijačima, jer ako je Bajević sebi zacrtao da će pozvati igrače za koje on smatra da nam mogu obezbijediti plasman na Euro, ništa ga neće spriječiti da to i učini, koliko god javnost pružala otpor prema nekome od njih.


A pozvat će sigurno Ognjena Vranješa i to iz nekoliko razloga. Prvi i osnovni, ako pitate Bajevića, a novinari ga nisu imali priliku to pitati, jer na njegovom predstavljanju nisu bila dopuštena pitanja, jeste taj što se radi o igraču koji igra na nama deficitarnoj poziciji desnog bočnog igrača.


Uz to, Bajević je nekoliko puta dovodio Vranješa u Grčku i jedan je od najzaslužnijih što ovaj igrač nosi dres AEK-a. Princ sa Neretve itekako cijeni Vranješa kao igrača, a u svemu tome mu je vjerovatno manje bitan Vranješ kao čovjek i njegov odnos sa bh. navijačima ili sa javnosti u BiH.


Najveći problem će zapravo imati N/FSBiH, koji je osudio sve poteze Ognjena Vranješa iz prošlosti, ali nije eksplicitno uslovio tadašnjeg selektora Roberta Prosinečkog oko njegovog nepozivanja. Nekako se podrazumijevalo, nakon svega, da Vranješa više ne bude na spisku, a selektoru je data autonomija u odlučivanju, baš kao što će se dopustiti i Bajeviću da odlučuje i o spisku igrača i o taktici.


Ukoliko izvadimo stvari iz konteksta, to je zapravo i jedino bitno, s obzirom na to da je Savezu itekako stalo da se plasira na Evropsko prvenstvo kroz Ligu nacija, gdje ćemo igrati dvije domaće utakmice. Stalo je i navijačima, stalo je i igračima, a Bajević je taj koji mora procijeniti da li je poziv Vranješu rizik i koliko dobija, a koliko gubi sa takvim pozivom.


Nastavak teksta čitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI