Dijalog političkih rivala

Mektić: Pa dokle više, pi*ka vam materina?! Radončić: Obrušio se na mene, ali Mektić je potpuno u pravu!

Front 22.12.19, 17:53h

Mektić: Pa dokle više, pi*ka vam materina?! Radončić: Obrušio se na mene, ali Mektić je potpuno u pravu!
Kao što godinama brojni mediji nisu bili u pravu za moja osjećanja i psihološka stanja navodne panike, sada su sigurno pogriješili i za Mektića - kaže Radončić

 

 


Sutra u 10.00 sati opet u Tužilaštvo BiH. Mislim da je ovo deveti ili deseti put, pa dokle više, pička vam materina?


Napisao je ovu žustru i psovkama natopljenu reakciju na svom Twitteru i dalje aktuelni miistar sigurnosti BiH Dragan Mektić, očito u naletu bijesa zbog najnovijeg poziva državnog tužilaštva. 

 


Na to je ubrzo reagovao budući ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, službenim saopštenjem koje je objavljeno ispred Saveza za bolju budućnost. 


U svom saopštenju Radončić se slaže sa Mektićem i navodi sljedeće: 


Gledam više nego burnu reakciju Dragana Mektića na vijest u “Dnevnom avazu” da mu je uručen poziv Tužilaštva BiH, a tu su informaciju novinari preuzeli sa njegovog Twittera.


Naravno, poučen tendencioznim medijima koji desetak godina za mene netačno tvrde “Radončić u panici” i jedan novinar je, igrajući se psihijatra, olako napisao “Mektić u panici”. Očekivano, Mektić se obrušio na mene i to nije ništa novo. 


Uostalom, on je poznat po oštrom jeziku na račun mnogih političara, šefova država, pa čak i na račun Partrijarha SPC. Zašto bi, onda, i ja bio izuzetak.


Ipak, neovisno od toga, novinari moraju naučiti da oni ne mogu znati da li je neko zbog nečega stvarno u panici ili ga baš briga za to.
Kao što godinama brojni mediji nisu bili u pravu za moja osjećanja i psihološka stanja navodne panike, sada su sigurno pogriješili i za Mektića.


Zato treba u novinarstvo vratiti neizostavno pravilo “dvije strane”, da se svakoga pita za komentar povodom nečega što se njega direktno tiče.


Najcitiraniji medij u BiH, najtiražnija dnevna novina u našoj državi, odnosno veliki (“Dnevni avaz”) ne smije da slijedi male, tj. one koji svaki tekst o nekome koga ne vole počinju najavama da je “raspamećen, nervozan, histeričan” itd.


A, mali su, da se zna o kome je riječ, odavno profesionalno deficitarni režimski portali ili novinari. Oni su, primjerice, do pravosnažnih oslobađajućih presuda u moju korist, divljali o Fahrudinu Radončiću kao “upaničenom”. 


Kao bivši novinar, zaista molim poslenike javne riječi da zaborave “paniku” i iznova pročitaju knjigu velikog novinara i mog predratnog prijatelja i komšije sa Koševskog Brda Hamze Bakšića o tome šta je pravo novinarstvo i kakav treba biti odgovoran odnos prema ljudima koje mediji kritikuju ili o njima hoće da pišu.


Najbolji uče na svojim greškama! - poručio je lider SBB-a.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BONUS VIDEO: Gledajte na DEPO TV...

 

 
 

 

 

BLIN
KOMENTARI