Edin Zubčević/ Još jedan bosanski petak trinaesti

Komšić, čovjek koji se lažno predstavlja kao Hrvat – jazavac, što bi rekli Mostarci...


17.12.19, 14:08h

 

Ne stišavaju se reakcije nakon petka 13-og i koaliranja DF-a i SBB-a sa SDA, te promjenama koje će uslijediti u Vladi KS, a oštar komentar tim povodom napisao je i Edin Zubčević, direktor Jazz Festa, internaconalnog muzičkog festivala koji se svake godine održava u Sarajevu.
 
Njegov komentar prenosimo u cjelosti...    

 

www.nomad.ba

 

I tako. Ono što smo slutili, pokazalo se istinom.

 

SDA, SBB i DF su dogovorili koaliciju na svim nivoima, a usput će srušiti i Vladu Kantona Sarajevo, u kojoj su SBB i DF (sic!).

 

Bosnu su davno prodali za sinekure, privilegije i novac, puno novaca. Pljačkaju nas svakoga dana i ponižavaju, ali nas niko ne ponižava kao videotekar Željko Komšić, ničiji politički angažman ne vrijeđa inteligenciju i samopoštovanje kao njegov. Njegova kvislinška partija je uspješno zamijenila oportunističku Stranku za BiH. Željko Komšić osobno osim nekoliko polujalijaških reakcija u javnosti, u maniru banalnog populiste, za svog političkog nevakta i tri mandata u Predsjedništvu je učino NIŠTA, osim što je iskoristio svaku priliku da izda Bosnu i Hercegovinu, da ubije nadu u bolje sutra, ili bar bolje prekosutra. On misli da je to politika, misli da je mudar, misli da je pametan. Ne vidi, blećak, da ulazi u zagrljaj smrti SDA i da će ga SDA pustiti niz političku vodu na prvoj krivini. Sarajevsko političko zlo utjelovljeno u Komšiću još jednom je procvjetalo. Čovjek koji se lažno predstavlja kao Hrvat, čovjek bez vizije, bez ideje, nemušt, neobrazovan, bez stava – jazavac, što bi rekli Mostarci. Gnjida od čovjeka, što bi rekao svako normalan. Zlatni ljiljan i trezorski miš vode nas na još jednu stranputicu. Dodiku i Čoviću su već prepustili Bosnu da je siluju kako i kada hoće, pa će je onda sin svoga oca i videotekar umiti, počešljati, i pripremiti za nova silovanja.

 

Naša stranka je još jednom pokazala da nije politički zrela niti spremna da povede ovo društvo u pomenuto bolje sutra. Praktikanti dekorativne politike, napravili su neprincipijelnu koaliciju sa SDA šljamom okupljenim u stranci Narod i pravda, pozvali su svakoga koga su mogli samo da uđu u vlast i šta su onda sve vrijeme radili? Spašavali tu istu koaliciju, nerijetko izdajući vlastita proklamovana načela. Njihov dojučerašnji predsjednički kandidat, golub prevrtaner i čovjek čiji su mandati trajali kraće od kampanja Damir Marjanović je napustio stranku. A nitbikakionitbipiškio Marjanović nakon DF-a, Ragužovog HDZ-a i NS-a, ostalo mu je još da se učlani u SBB, pa nakon toga u NiP, pa onda u Čovićev HDZ, a da bi onda logično završio u SDA, jer je SDA građanska stranka. Kakva sprdačina! Toliko o političkoj pameti NS-a.

 

Zaista se svakog dana sve više čini da je NS stranka samozadovoljnih snobova koji su sasvim zadovoljni činjenicom da su u politici i da to uspješno predstavljaju kao njihov doprinos u “borbi” za bolje sutra, bolje društvo i bolji život. Njihove su političke procjene savršeno pogrešne. Uostalom, koalicija u KS-u je zasnovana na vanbračnoj političkoj vezi Peđe Kojovića i Dine Konakovića. Kojović je jedini čovjek u političkom kosmosu koji vjeruje Konakoviću, a Konakovićev najveći uspjeh u formiranju nove partije je taj da je uspješno zaveo politički naivnog i lako zaljubljivog Peđu Kojovića.

 

Koliko slijep i narazborit neko mora biti da za glavnog saveznika uzme nekoga ko je utjelovljenje SDA smutljivca i manipulatora kao što je Konaković. Nezaposleni novinar Kojović je svoje radno mjesto i sreću našao u politici, a to što je politički slijepac koji se zavarava da je bitno drugačiji od okorjelih nacionalista, to je druga stvar. Kojović je politički diletant, politički umišljen a kratkovid. Kojović je zaista nebitno drugačiji od onog krkana što ga je sleđa napao u Skupštini.

 

Novo nesveto trojstvo u Bošnjaka, jer Željko Komšić je po opredjeljenju i potrebi Bošnjak, i to šiša-Bošnjak, ekvivalent je pobjedi Borisa Johnsona. Tragičan dan za nadu, bolje i pravednije društvo, i još jedan veliki korak unazad. Zakoračili smo danas u gore juče umjesto u bolje sutra.

 

Zapamtimo današnji dan kao još jedan crni petak za sve nekonstitutivne Bosance i Hercegovce. Još jedan dan kada smo vlastite nade vidjeli kao iluzije. Našu želju i potrebu za sretnijim i pravednijim društvom kao samoobmanu. Zapamtimo današnji dan kao još jedan dan izdaje i prodaje koja je dugo smišljana i pripremana.

 

Tragično je za Našu stranku da je vode slijepi putnici u politici, koji ne samo da su slijepi putnici već i pravi politički slijepci. I neka padne Vlada KS kad je svako može formirati i svako bez problema srušiti. Nije vala ni bila čemu, a nama se svakako samo crno piše.

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


BLIN
KOMENTARI